MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 16º

El Temps Darrera previsió

Turisme religiós al santuari de Meritxell

www.andorradifusio.ad

Al voltant d'una desena de persones han participat en una visita al Santuari de Meritxell que organitza Urgelia Sacra. Forma part d'una iniciativa que des del 2015 dona l'oportunitat de conèixer monuments religiosos. Gent interessada i relacionada amb aquest entorn són els qui s'hi han apuntat.

Catalonia Sacra, que al Principat adopta el nom d'Urgèlia Sacra, ha organitzat aquest matí de dissabte una xerrada divulgativa amb visita guiada inclosa al Santuari de Meritxell. L'objectiu de la iniciativa és donar a conèixer monuments entorn de l'art d'arrel religiosa.

Es du a terme a tot Catalunya i Andorra s'hi ha acabat sumant. El santuari té la peculiaritat de ser una creació del conegut arquitecte Ricard Bofill i que ha comptat amb un guia d'excepció com Antoni Pol. Aquest darrer va projectar una part del recinte seguint les instruccions de Bofill.

La membre de l'entitat, Pilar Aláez, remarca quin és el perfil d'assistència. "Els grups són força heterogenis però sobretot són persones vinculades a aquests edificis religiosos. Que hi tenen vinculació directa. I també turistes que es veuen atrets pel món en què vivim nosaltres i la vinculació d'arrel religiosa".

És el cas d'aquesta parella catalana, la Laia i l'Adrià. Expliquen que els hi agrada molt el romànic i conèixer les vicissituds que hi ha al darrere. "M'interessa molt la idea de la devoció relacionada amb la gent. Llavors veure un santuari que va néixer com a lloc de culte a través de la gent és interessant i també veure com s'ha transformat. Quina gent el visita, quin interès genera."

Entendre per què Meritxell és la patrona ha estat un altre objectiu de la visita. Aquesta és una mostra més de la importància que adquireix el turisme religiós com a complement de la resta de l'oferta del país.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Eric Mompel