MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

16º / 28º

El Temps Darrera previsió

Unicef alerta que la dada de pobresa es dobla en famílies monoparentals i demana actuar

www.andorradifusio.ad

Unicef Andorra considera una dada descoratjadora que gairebé el 13% de la població estigui en situació de risc de pobresa. Aquesta xifra es dobla en el cas de famílies monoparentals amb fills a càrrec. L'entitat advoca per tirar endavant un pla nacional de la infància que permeti implementar mesures per rebaixar aquests percentatges.

Unicef Andorra valora positivament que el departament d'Estadística hagi elaborat l'estudi sobre les condicions de vida, perquè amb les dades sobre el risc de pobresa actualitzades es pot començar a actuar.

La directora de l'entitat, Marta Alberch, constata que els infants són uns dels grans perjudicats perquè "en casos de situació de pobresa, sigui relativa, de risc o severa, es multiplica en casos de famílies monoparentals" i, per tant, "un cop més es demostra que els infants són els qui més pateixen i tots haurem de treballar per trobar les mesures necessàries".

Alberch defensa l'elaboració urgent d'un pla nacional de la infància per tirar endavant mesures que permetin reduir aquests percentatges i advoca perquè les famílies monoparentals amb fills rebin més ajudes socials per millorar la seva situació. Assegura que si la dada de pobresa és del 13%, "en famílies monoparentals arriba al 25%" i, per tant, considera que "algunes prestacions socials s'hauran de centrar en aquestes famílies".

L'elevat preu dels lloguers i la precarietat laboral són dues de les causes que expliquen les dificultats per les quals passen les famílies monoparentals amb fills.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Anna Romagosa - Arxiu RTVA

   

Informació relacionada

54.236.59.154