MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

10º / 20º

El Temps Darrera previsió

La Unió Hotelera constata que creix l'ocupació hotelera, però amb menys marge de benefici

www.andorradifusio.ad

Un 5% més d'ocupació hotelera aquest hivern, però amb menys marge de beneficis. Aquest és el resum de la temporada que ha fet el president de la Unió Hotelera a "Els matins de la Nacional". També ha dit que la pèrdua del mercat rus i ucraïnès s'ha compensat amb la recuperació del turista britànic i nòrdic.

Aquest hivern l'ocupació hotelera ha estat d'un 68%, xifra que representa un 5% més que l'any anterior. I, a més, ha estat més repartida a totes les parròquies. Però des de la Unió Hotelera s'assegura que hi ha hagut menys beneficis per diferents motius. Per l'alta inflació, però també perquè els hotelers han fet més inversions.

El president de l'UHA, Jordi París, així ho ha detallat. "Aquest hivern s'ha carregat més de serveis. S'ha contractat una mica més de mà d'obra qui més qui menys i tot això contemplant que ja sabia més d'un que hi havia aquest encariment de costos, ens han de reforçar". Amb tot, ha afirmat que tot això al final ha implicat "una reducció de marges, però és l'entorn que en aquest moment ens toca viure."

Ha assegurat que la pèrdua del mercat rus i ucraïnès, que suposava al voltant del 10%, ha estat compensada per l'increment d'altres mercats. I també perquè hi ha hagut més neu que a les zones veïnes. París ha destacat per sobre de tot la recuperació "del mercat britànic, que ens té en molt bona consideració. També a França han pujat els preus. Molt l'escassetat de neu."

París ha afirmat que preveu un cert alentiment econòmic els propers mesos i, per aquest motiu, han d'estar preparats.

Informa: Pere Moliné