MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

13º / 30º

El Temps Darrera previsió

Els vols nocturns a l'aeroport d'Andorra-la Seu podrien ser una realitat aquest hivern

www.andorradifusio.ad

L'acord entre el Govern i Air Nostrum per operar des de l'aeroport d'Andorra-la Seu està a punt de concretar-se. Un dels aspectes que resta per definir és la possibilitat de fer vols nocturns, condició que la filial d'Ibèria considera imprescindible. Des d'Aeroports de Catalunya asseguren que serà possible aquest hivern.

Les negociacions amb Air Nostrum avancen a bon ritme i el Govern confia que a principi d'hivern es puguin començar a operar vols regulars des de les instal·lacions alturgellenques. Almenys amb Madrid, la ruta que els estudis apunten que tindria més demanda.

Tot i les bones perspectives el Govern es resisteix a establir una data sobre quan es podria tancar l'acord amb la filial d'Ibèria. Segons ha detallat el cap de Govern, Xavier Espot, encara no s'ha arribat a un acord, però "les negociacions avancen a bon ritme". "Estem molt esperançats que hi pugui haver un vol regular aquest hivern."

Un dels aspectes que resta per definir és si es podran fer vols nocturns, que permetrien ampliar el nombre d'operacions. Espot ha remarcat, en aquest sentit, que una qüestió important seria la il·luminació de la pista d'aterratge, ja que "facilitaria la franja horària d'enlairament i aterratge". 

En aquest sentit, Aeroports de Catalunya recorda que el projecte per instal·lar balises de posicionament, imprescindibles per operar de nit, ja ha estat licitat i actualment s'estan fent els estudis previs per trobar la ubicació adequada.

L'objectiu, segons l'organisme que gestiona l'aeroport, és que el sistema sigui plenament operatiu aquest any.

L'aeroport ha mantingut en el primer semestre de l'any un augment constant d'operacions, que s'han doblat en aquest període. De fet al maig se'n van comptabilitzar 840, xifra que significava un 250% més que el 2019.

Informa: Joan A. Sarmiento