MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

12º / 25º

El Temps Darrera previsió

Xavier Espot estén la mà al consens

www.andorradifusio.ad

Demòcrates ha revalidat victòria a les eleccions generals però no ha pogut aconseguir la majoria absoluta de fa quatre anys. Xavier Espot ha dit que la seva voluntat és estendre la mà i teixir consensos.

La primera parròquia a tancar escrutini, Canillo, ha estat per a Demòcrates i amb amplitud. Escó per a Meritxell Palmitjavila i Mònica Bonell. Ordino, amb Joan Martínez Benazet i Sandra Codina, també ha caigut del cantó taronja, però mentre Xavier Espot anava marcant distàncies amb Pere López a la circumscripció nacional, el frec a frec es vivia en parròquies importants.

Jordi Torres i Maria Marticella, a Encamp, han desfet al seu favor una nit que durant molts minuts es va mantenir igualada amb d'Acord. "Eren dues forces que, juntes, sumaven més que nosaltres", ha dit Torres afegint que la seva candidatura ha fet "una campanya intensa per intentar arribar a tothom i al final hem aconseguit la victòria, cosa que ens alegra moltíssim".

I la majoria absoluta s'ha jugat a les parròquies centrals. Escaldes-Engordany, feu Demòcrata, s'ha perdut per 41 vots, però d'infart ha estat l'escrutini a Andorra la Vella, amb alternatives entre Demòcrates i d'Acord. Els dos consellers s'han decidit per 12 vots. Decepció per a Enric Tarrado i Marc Pons. Tarrado reconeixia que "eren dues parròquies on esperàvem guanyar, però no ha pogut ser. L'elector ho ha decidit d'una altra manera".

Demòcrates també ha perdut a Sant Julià. Finalment, cinc consellers a la nacional i sis a les territorials. El cap de llista guanyador, Xavier Espot, ha deixat clar que el seu objectiu era la majoria absoluta però que l'elector ha enviat un missatge. Ara, ha dit, "haurem d'estendre la mà i teixir consensos, i els reptes que tenim per endavant, com l'acord amb la UE, i altres qüestions cabdals, les haurem d'encarar amb un pacte previ amb altres formacions polítiques".

Ha volgut felicitar tots els seus candidats i també ha tingut un reconeixement per a les altres formacions que han entrat al Consell.

Informa: David Domingo
Imatges: Albert Refart

Informació relacionada