MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 17º

El Temps Darrera previsió

Propostes per a la gent gran i en matèria d'habitatge

www.andorradifusio.ad

A Encamp, Avancem vol transformar hotels per a temporers en pisos tutelats per a gent gran. Units per al Progrés més Demòcrates més Independents aposta per la col·laboració publico-privada per crear pisos de lloguer.

La rebaixa de la cessió econòmica fins al 0% per injectar construccions destinades al lloguer ha deixat a Encamp 210 habitatges i els primers estaran disponibles el primer semestre del 2024, una mesura a la qual es sumen d’altres de noves per al proper mandat si Units per al Progrés entra al comú, com un inventari d’habitatges disponibles i facilitar terreny per a la col·laboració publicoprivada.

"El terreny que finalment s'escolliria seria en funció del projecte que es proposa. En funció del projecte, del nombre d'habitatges, del tipus de construcció... detallaríem, precisaríem quin seria el terreny més idoni per dur a terme el projecte". 

Benjamí Rascagneres, candidat UP+DA+I

I mentre la formació encapçalada per Units per al Progrés parla de mesures per incrementar el parc de lloguer a la parròquia, els socialdemòcrates centren el seu discurs en la gent gran i l’embelliment.

La número 1, Marta Pujol, ha criticat que no s’hagi fet el nou casal, una promesa de l’equip de Mas de les passades eleccions. Diu que si guanyen per ells serà prioritari. De la mateixa manera proposen idees innovadores com fer pisos tutelats aprofitant hotels sense activitat turística on invertirien.

"N'hi ha uns quants d'hotels a Encamp que no funcionen com a hotels de cara al turisme. A la temporada d'hivern, per exemple, estan ocupats per treballadors temporers. Potser algun d'aquests seria interessant".

Marta Pujol, número 1 AVANCEM Encamp

Altres accions passen per crear l’amic o l’amiga de la gent gran i el voluntariat per ajudar en tasques a persones amb poca mobilitat.

Informa: Rosa Alberch

Imatges: Sergi Linares

Parròquies