MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

12º / 25º

El Temps Darrera previsió

Sentiment agredolç dels liberals

www.andorradifusio.ad

Nit agredolça a l'hotel Roc Blanc, escollit per Liberals per seguir els resultats electorals. Satisfets per la victòria de d'Acord a la capital i a Escaldes-Engordany però frustrats perquè Demòcrates continuarà governant el país.

Liberals d'Andorra tindrà grup propi al Consell General amb els 4 consellers que ha aconseguit, dos a la llista nacional, i dos a les parròquies centrals gràcies a la victòria de la coalició d'Acord..

El sentiment és agredolç. Per un costat contents per haver augmentat amb un conseller els representants que tenien al Consell sortint i per haver aconseguit que les llistes territorials de d'Acord amb el PS hagin guanyat a les parròquies d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.

De fet, aquest diumenge els més aplaudits van ser els seus consellers electes a les territorials: Sílvia Ferrer i Marc Magallón. Tots dos acompanyaran Jordi Gallardo i Ferran Costa al grup parlamentari liberal. Es queden fora en canvi Judit Pallarés i Cati Juan, candidates de d'Acord a la Massana i Encamp. Aquesta última per només 61 vots. Per l'altra, insatisfets perquè Demòcrates ha tornat a ser la força més votada, tot i perdre la majoria absoluta.

Davant d'aquest nou escenari el seu cap de llista, Jordi Gallardo, diu que faran una oposició constructiva i que és el moment dels grans pactes de país. "La ciutadania ha evidenciat que el que vol és que no hi hagi cap majoria parlamentària i que hi hagi un esforç per part dels representants polítics per aconseguir el consens que el país necessita en els temes importants", assegura.

Gallardo posa en valor els 2.219 vots a Liberals, per sobre del 12% del total, i diu que els situen en una bona posició per engrandir el projecte en el futur.

Considera que és a Demòcrates a qui correspon liderar les converses per a la governabilitat, però a l'espera de les negociacions creu que seria més lògic un acord de Govern que garantís estabilitat més que no un executiu en minoria que busqués acords puntuals.

Informa: Gerard Gort
Imatge: Vicente Bellot