MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 21º

El Temps Darrera previsió

Visita del copríncep francès François Hollande

Visita del copríncep francès François Hollande: Les visites dels coprínceps francesos

El 12 i 13 de juny Andorra va rebre la visita de François Hollande. Com sempre en aquestes ocasions, Ràdio i Televisió d'Andorra va informar de tots els esdeveniments relacionats amb la visita i va connectar amb tots els moments de l'estada del copríncep francès.

En aquesta pàgina aniràs trobant notícies i reportatges sobre la visita, els seus preparatius i l'agenda prevista. I els programes especials de dijous 12 a la tarda i divendres 13 al matí amb tots els actes de la visita, que també es van poder seguir a través del Canal web d'Andorra Difusió, i els streamings d'Andorra Televisió i Ràdio Nacional d'Andorra. Hem afegit aquesta línia de temps interactiva perquè puguis seguir punt per punt la visita de François Hollande. 

**RTVA ha rebut el premi Tristaina de periodisme per la cobertura de la visita del Copríncep francès durant la Nit Literària celebrada el 6 de novembre de 2014. 

 

 

La visita de Nicolas Sarkozy

La visita de Nicolas Sarkozy

Nicolas Sarkozy va visitar Andorra el 29 de juliol de 2010. Va ser el cinquè copríncep francès que visitava el Principat.  Mesos abans hi va haver un conflicte institucional després que anunciés la voluntat de renegociar les relacions amb Andorra per la condició de paradís fiscal de llavors. L’aleshores cap de Govern, Albert Pintat, anunciava que no es presentava a la reelecció.

Pintat recorda com va viure el conflicte institucional amb Sarkozy

Pintat recorda com va viure el conflicte institucional amb Sarkozy

L´excap de Govern va viure el pitjor conflicte institucional amb un copríncep francès de la història recent . Sarkozy va declarar que s´haurien de revisar les relacions amb Andorra i  lluitar contra els paradisos fiscals. Pintat no es va presentar a la reelecció i es  va iniciar el procés de reformes.

Les visites de de Gaulle, Giscard d’Estaing. Mitterrand i Chirac

Les visites de de Gaulle, Giscard d’Estaing. Mitterrand i Chirac

Charles de Gaulle, al 1967, feia la primera visita oficial en plena transformació econòmica. El 1978 el bisbe Martí Alanis i el president Giscard d´Estaing van commemorar el 700 aniversari dels Pareatges. Tres anys després naixia el Govern. François Mitterrand va ser el Copríncep que va viure la transformació institucional del país. Jacques Chirac el 1997 va ser el primer a visitar totes les parròquies.

3.238.99.243