MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

16º / 22º

El Temps Darrera previsió

1.600 inscrits a una Purito amb Óscar Freire com a convidat

www.andorradifusio.ad

A manca d'un mes i mig per a la celebració de la vuitena edició, el pròxim 11 d'agost, la Purito ja compta amb més de 1.600 inscrits. L'exciclista espanyol Óscar Freire, que va ser tres vegades campió del món, serà enguany el convidat de luxe.

Amb set edicions des que Joaquim Rodríguez la va posar en marxa, la Purito s'ha consolidat com una festa del cicloturisme. Els participants venen a gaudir, però també són conscients que els hi espera un recorregut força exigent, sobretot el llarg de 115 quilòmetres, amb 6 ports de muntanya i 4.800 metres de desnivell acumulat, seguint la traça de la mítica etapa de la Vuelta que el Purito va dissenyar l'any 2015.

Enguany la prova s'ajorna una setmana i es farà l'11 d'agost perquè hi puguin participar els pilots de MotoGP residents. Així ho ha destacat, Joaquim Rodríguez. "Tenim l'Aleix Espargaró que serà un dels participants que també farà la prova i molts dels pilots de MotoGP". I ha afegit que són gent que ha fet molt per al ciclisme al Principat "també es mereixien aquest homenatge de canviar perquè poguessin coincidir i participar".

Després de rebre la visita d'Induráin, Chiapucci, Jalabert, Sastre, Pereiro, Delgado, Irizar i Contador, el convidat de luxe en aquesta edició serà l'espanyol Oscar Freire, tres vegades campió del món i de la Clàssica Milà-San Remo. Rodríguez n'ha destacat la seva relació. "Un ciclista que vaig compartir equip amb ell i compartit tota la meva carrera esportiva amb ell, però com a company el vaig tenir al Katusha el 2012 i ara que els dos estem retirats és un gran amic".

A un mes i mig per a la vuitena edició, ja s'han superat els 1.600 corredors de 18 països. L'organització tancarà inscripcions quan s'arribi a la xifra de 2.000 participants. 

Joan Verdú proposa pujar tots els ports de muntanya el 27 de juliol

Joan Verdú ha posat en marxa la tercera edició del Mamba Challenge de ciclisme. El repte serà fer tots els ports del país en un sol dia el pròxim 27 de juliol. La novetat és que enguany qui vulgui pot acompanyar-lo de manera gratuïta i aquells que acabin tindran premi.

Informa: Joan López
Imatges: Gerard Fumadó