10º / 17º

Andorra cau amb bones sensacions davant de Malta (0-3)

No era fàcil aixecar els ànims després d&rsq

No era fàcil aixecar els ànims després d’arribar al descans amb un marcador de 0 a 3 en contra, però la selecció femenina ha mostrat la millor cara a la represa davant la líder del grup C1 de la Lliga de les Nacions. L’ambició i la insistència de les tricolors han merescut un resultat millor, però si més no el futur és il·lusionant.

Després del 5 a 0 encaixat divendres passat a l’Estadi Ta’Qali, Andorra ha seguit el guió previst, amb una versió molt defensiva, deixant la possessió a Malta i procurant tancar espais. La jugadora més perillosa del combinat maltès, Haley Bugeja, ha aparegut al minut 26 amb un xut per sobre del travesser i ha inaugurat el marcador al 36, amb una rematada dins l’àrea.

El 0 a 2 també ha portat la firma de la jugadora de l’Inter de Milà, en un córner al minut 39, després de definir amb una volea a la mitja volta des del segon pal. Bugeja ha fet el 0-3 dos minuts després amb un xut de penal, comès sobre la mateixa jugadora.

El decorat ha canviat radicalment a la represa. Júlia Domingo entrava al camp per Laia Sin i es convertia en la debutant més jove amb la tricolor, pocs dies després de complir 16 anys. José Antonio Martín ha donat entrada a Tere Morató per disputar els darrers 30 minuts. La jugadora del Vila-real ha tingut les dues ocasions més clares a les acaballes del partit, la primera en un llançament de falta que ha rebutjat amb problemes la portera maltesa i, tot seguit, en un xut dins l’àrea que ha topat amb el cos de Zammit.

Andorra es manté penúltima al grup C1 després de les quatre primeres jornades, amb tres punts. Els últims dos partits arribaran l’1 de desembre, a Letònia i, quatre dies després, amb la visita de Moldàvia a l’Estadi Nacional.