10º / 17º

L'ambició de la selecció femenina no és suficient contra Malta

La selecció femenina no va poder evitar la derrota en el quart compromís de la Lliga de les Nacions, contra Malta, tot i que a la segona part va oferir una molt bona imatge davant la líder del grup. L'ambició de les tricolors no va tenir el premi del gol, però marca el camí a seguir.

Després del 5 a 0 encaixat a Malta, la selecció va sortir amb un plantejament defensiu al Nacional, per evitar una nova desfeta, i durant 35 minuts va mantenir la porteria a zero. El domini de les malteses es va traduir en tres gols en només sis minuts, tots amb la firma de Haley Bugeja. La jugadora de l'Inter de Milà va aprofitar una passada dins l'àrea per superar Luna Marcet al minut 36. El segon va arribar en un córner que la davantera de 19 anys va finalitzar amb una rematada de volea a la mitja volta. Al 41, Bugeja consumava el seu 'hat-trick' des dels 11 metres, després de ser objecte de penal.

Amb el partit sentenciat, la selecció va sortir amb una altra cara a la represa. José Antonio Martín va donar entrada a Júlia Domingo, que debutava pocs dies després de complir 16 anys.

Domingo ha assegurat que està "molt orgullosa de poder representar al país en aquesta edat, i al final el que volem és sumar i aportar a l'equip. Estic molt emocionada".

Tere Morató va jugar els últims 30 minuts i va tenir les dues ocasions més clares, la primera amb un xut de falta que va posar a prova la portera de Malta. Tot seguit, la jugadora del Vila-real va encanonar dins l'àrea i només el cos d'una defensora maltesa va evitar el gol. L'ambició tricolor a la segona part no va tenir premi, però marca el camí a seguir.

El seleccionador, José Antonio Martín, ha valorat que, jugant a casa, "volem assumir algun risc més i intentar buscar més porteria rival. El que passa és que hi ha una clara diferència i no és fàcil perquè els partits son a 90 minuts i has d'especular una mica".

Andorra tancarà la primera Lliga de les Nacions amb els últims dos partits al desembre, el dia 1 a Letònia, i el 5 a l'Estadi Nacional, contra Moldàvia.