MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

13º / 29º

El Temps Darrera previsió

Assemblea extraordinària de la FAF a final de mes per convocar eleccions

www.andorradifusio.ad

La Federació de Futbol ha anunciat que el 24 o el 29 de juliol convocarà una assemblea extraordinària amb un únic punt a l'ordre del dia, convocar eleccions. La junta ha desmentit les acusacions dels clubs contraris a la seva gestió i ha defensat la seva transparència.

La federació ha confirmat que a final de mes convocarà l'assemblea per iniciar el procés electoral, amb la dimissió dels membres de la junta. Els comicis podrien ser al setembre. Al·lega que ho fa en benefici del futbol andorrà, arran de les acusacions de diversos clubs contraris a la seva gestió.

La presidenta, Elisabeth Pirot, ha defensat la transparència de la directiva davant les crítiques de quatre equips, UE Santa Coloma, Inter d'Escaldes, la Massana i FC Encamp, que asseguren que no tenen informació detallada sobre els comptes. Remarca que "no tenen motiu de queixa, ja que mai han vingut a la junta o a la Federació per demanar explicacions de res".

El vicepresident, Alfonso Martín, ha afegit que l'Encamp li havia demanat informació sobre el cost de manteniment dels equips de l'Enfaf, però que mai van venir a recollir-la.

Sobre la proposta dels encampadans de desfer-se de l'Enfaf i repartir els diners entre la base dels clubs, el Vocal de la federació, Pere Marsenyach ha assegurat que la subvenció prové de la FIFA, "concretament un pressupost de 275.000 euros, si la proposta desapareix, l'Enfaf desapareix, i els diners no es destinarien a cap més club del país".

La junta no té clar si formalitzarà una candidatura continuista per presentar-se a les eleccions. Qui sí ha donat el primer pas ha estat l'exseleccionador Carles Riba, que ha confirmat a aquesta casa la intenció de promoure una llista per fer foc nou a la federació.

Informa: Sergi Cano
Imatge: Jordi Seabra

34.204.198.244