/ 15º

L'UE Engordany supera ronda a l'Europa League i el Sant Julià queda eliminat a Gibraltar

Jornada de contrastos a la ronda preliminar de l'Europa League. L'UE Engordany ha tornat a guanyar el Fiorita de San Marino (2-1) i ha accedit a la següent ronda, mentre que l'UE Sant Julià no ha pogut fer valer el 3-2 de l'anada i ha cedit per 4-0 a Gibraltar davant l'Europa.

L'UE Engordany segueix creixent a Europa. L'equip de Filipe Busto jugarà per segon any consecutiu la primera ronda de l'Europa League després de superar el Fiorita també en el partit de tornada, a l'estadi Comunal Joan Samarra. A San Marino ja s'havia imposat amb un gol d'Aaron Sànchez i a casa ha tornat a demostrar que és superior als sanmarinesos. L'Engordany ha obert el marcador en el minut 18 en aprofitar Nikola Zugic una errada del porter Vivan.

El Fiorita no creava perill i al descans s'ha arribat amb l'avantatge mínim dels andorrans. En la represa, els sanmarinesos han aconseguit la igualada amb una centrada des de la banda dreta que el porter Coca ha ajudat al fet que acabés en gol. L'Engordany ha tingut uns minuts de dubte però ha sentenciat en un contraatac, que ha acabat amb un gol en pròpia porta de Gasperoni, en el minut 83. Els visitants han tingut un parell d'ocasions per empatar, però el marcador no s'ha mogut i l'Engordany ha celebrat la classificació per a la següent ronda, en la qual l'espera l'històric Dinamo de Tbilissi de Geòrgia el dijous vinent.

No ha pogut tornar amb la classificació l'UE Sant Julià, que ha perdut per 4 a 0 davant l'Europa de Gibraltar. De res li han servit als andorrans el 3-2 de l'anada. Ja a la primera part els locals han anotat el gol que els donava el bitllet per a la seguent ronda, obra de Gallardo. En la represa, l'Europa ha sentenciat, En el minut 48, De Barr ha materialitzat el 2 a 0 i en el 78 Liam Walker ha fet el tercer.

Els lauredians han acabat amb deu homes al camp per l'expulsió amb doble groga de Jonny, fet que ha aprofitat l'Europa per tancar la golejada amb un gol de Juan Pedro Rico.

Imatge: Sergi Linares