MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 26º

El Temps Darrera previsió

Interès de la Copa d'Espanya de Piragüisme per celebrar una prova a Sant Julià

www.andorradifusio.ad

Sant Julià de Lòria podria acollir les proves de descens llarg de canoa i caiac de la Copa d'Espanya de Piragüisme. La Federació Espanyola s'ha mostrat interessada a incloure la parròquia laurediana dins del calendari, tot i que l'entrada d'un nou cònsol pot fer trontollar el projecte.

Del pont de Fontaneda a la frontera del riu Runer. Aquest seria el tram escollit per acollir les proves de descens de la Copa d'Espanya de Piragüisme.

La proposta va sorgir, en la celebració del Mundial disputat a la Seu d'Urgell, del cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila, i la Federació Andorrana de canoa i caiac va rebre l'interès per part dels seus homònims espanyols.

De fet, tècnics espanyols ja han fet les valoracions i comprovacions escaients per saber la viabilitat del projecte. L'únic inconvenient és el cabal del riu, però això quedaria resolt amb la disputa de la prova poc abans de l'inici de l'estiu.

Des de la federació andorrana destaquen que aquesta mena de baixades ja es fan d'una manera freqüent i que no hi hauria cap inconvenient amb el recorregut. Tot i això també remarquen que caldria una petita adequació del riu, sobretot en tasques de neteja, per tal d'enllestir d'una manera definitiva el projecte.

A més, cal recordar que anys enrere el Valira ja havia acollit proves de Copa d'Espanya, però el tram era des de la frontera fins a la Seu d'Urgell.

La previsió era que la pròxima temporada ja s'inclogués Sant Julià de Lòria al calendari, però la no concurrència de l'actual cònsol major de la parròquia a les eleccions pot fer trontollar el projecte.

La principal problemàtica és que el calendari per a la temporada entrant es tanca aquest mes de novembre. Tot i això, des de l'entitat andorrana creuen que la proposta acabarà tirant endavant.

Informa: Joel Romero
Locució: Yasmina Canedo

18.207.254.88