MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 23º

El Temps Darrera previsió

La Lliga de les Nacions de futbol canviarà de format la temporada vinent

www.andorradifusio.ad

La Lliga de les Nacions de futbol 2020-2021 prepara canvis en el format de competició. La divisió D, en què juga l'Andorra, només tindrà set seleccions en lloc de les setze que hi havia la passada edició.

La UEFA prepara canvis en la nova Lliga de les Nacions que es disputarà la temporada vinent. Els partits passaran de 138 a 162 per afavorir l'interès comercial de la competició i, pel que fa a Andorra, la llista de rivals potencial s'ha reduït considerablement.

En l'anterior edició, la divisió D estava formada per setze combinats. En el nou format únicament n'hi haurà set. Andorra, Gibraltar, San Marino, Malta, Liechtenstein, Letònia i les Illes Fèroe es dividiran en dos grups, un de quatre i un de tres. Aquest canvi afavorirà les possibilitats tricolors davant seleccions més semblants als de Koldo Álvarez.

D'aquesta manera, els tricolors evitaran combinats com Geòrgia, el Kazakhstan -vells coneguts de la primera edició-, Bielorússia, Luxemburg i Macedònia, entre d'altres. Totes aquestes seleccions passaran a la divisió C, que comptarà amb un conjunt més.

El sorteig de la nova edició es farà el 20 de març a Amsterdam. La competició s'engegarà entre el 3 i el 5 de setembre de 2020 i la darrera jornada serà entre el 15 i el 17 de novembre. La fase final es jugarà entre el 2 i el 6 de juny de 2021.

De cara al torneig, encara no està garantit qui ocuparà la banqueta de la selecció, ja que Koldo Álvarez acaba contracte a final del Preeuropeu. Tot i això, segons ha pogut saber RTVA, la federació i el tècnic tenen la intenció d'ampliar la seva vinculació.

Informa: Joel Romero
Locució: Montse Grau

35.173.234.169