/ 23º

Malson del MoraBanc Andorra a Madrid (91-60)

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest diumenge la setena derrota de

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest diumenge la setena derrota de la temporada (7/7) a la Lliga Endesa a la pista del Reial Madrid (91-60). Els tricolor, mermats per les baixes, només han aguantat els primers cinc minuts davant d’un rival que marcaria territori al descans amb un escandalós 50-14. Dejan Musli el millor dels andorrans amb 17 punts, 7 rebots, 17 de valoració. Walter Tavares MVP del partit amb 25 de valoració.

Si ja és difícil derrotar el Reial Madrid, més encara a casa seva com va fer el MoraBanc el curs passat (105-107), fer-ho amb la versió andorrana d’aquest diumenge i amb les baixes de Moussa Diagne, Tyson i Bandja i amb Musli afectat per un procés febril, ho convertia directament en una missió imposible. A tres jornades contra la Penya i Saragossa a casa i a la pista del Manresa per acabar la primera volta, el MoraBanc necessita sumar els partits per victòries si vol tenir opcions de classificar-se per a la Copa. Les últimes dues derrotes consecutives contra Iberostar Tenerife a casa i Reial Madrid han deixat l’equip contra les cordes i sense marge per a l’error.

Contra el líder de la Lliga Endesa i de l’Eurolliga, el MoraBanc començaria el partit fent molt bona feina i manant en el marcador (8-9) malgrat els primers punts de Tavares marcant territori sota les cistelles. Però poc li duraria l’alegria al combinat andorrà que desapareixeria absolutament de la pista en un obrir i tancar d’ull. Després d'un triple de Senglin (13-12), el Madrid començaria a obrir forat amb un 11-0 de parcial que deixaria un 24-12 al final del primer quart. Un parcial que seguirà creixent i creixent amb el pas dels minuts. El MoraBanc, fora de partit, sense esperit competitiu, baixaria els braços i el Madrid no perdonaria. Els blancs, sense pietat davant d’un rival minvat, i potser amb el 105-107 del curs passat en ment, destrossaria el MoraBanc amb un 26-2 de parcial en el segon quart que deixaria un escandalós 50-14 al descans.

Després de passar pels vestidors, la segona meitat al Wizink Center ja estaria absolutament condicionada pels 36 punts de diferència del Madrid al descans. La màxima en tot el partit. De fet, la segona meitat seria pel MoraBanc Andorra (41-46). Els d’Ibon Navarro, mostrant una imatge absolutament diferent, guanyarien el tercer parcial (20-23) anotant més punts que en tota la primera meitat (70-37). Aprofitant també que el Madrid, amb la feina resolta, baixaria el pistó, el MoraBanc, tirant del caràcter i orgull de Nacho Llovet, de l’encert de Dejan Musli i dels triples de Walker i Todorovic en l’últim quart, acabaria el partit amb millors sensacions malgrat patir un dolorós correctiu (91-60). Mal dia pel debut de l’eslovè Martin Krampelj.

El MoraBanc Andorra es prepara ara per rebre el proper diumenge a la Penya (17h) en el partit corresponent a la 15a jornada ACB en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.