/ 14º

El València Basket surt viu de la Bombonera (75-76)

El MoraBanc Andorra sumaria aquest dissabte la cinquena derrota d

El MoraBanc Andorra sumaria aquest dissabte la cinquena derrota de la temporada a la Lliga Endesa (2/5) després de perdre sobre la botzina contra el València Basket de Joan Peñarroya que es presentaria a la Bombonera sense pivots. Amb aquesta ensopegada, els tricolor, molt irregulars, negats en el tir, trenquen amb dues victòries consecutives a l’ACB. Clevin Hannah, MVP amb 33 punts i un 35 de valoració.

Després de debutar amb derrota a l’Eurocup a la pista del Lokomotiv Kuban, el MoraBanc Andorra volia recuperar les bones sensacions, la seva consistència en defensa, que el portaria a sumar per victòries els últims dos enfrontaments de la Lliga Endesa contra el Gran Canària i a la pista del Joventut Badalona. Aquest dissabte, però, els d’Ibon Navarro tornarien a ensopegar amb la mateixa pedra i es retrobarien amb la derrota en la competició domèstica.

El MoraBanc Andorra començaria el partit pecant d’una evident manca d’intensitat què, juntament amb la manca d’encert en el tir exterior, permetria al València Basket agafar els primers avantatges (4-11). La diferència aniria augmentant arribant a un -11 (9-20) que obligaria a Ibon Navarro a demanar temps mort. Un temps de reflexió que el MoraBanc aprofitaria per capgirar la dinàmica però no el marcador. Un 8-4 de parcial deixaria un 17-24 al final del primer quart.

A l’inici del segon acte el MoraBanc sortirà més endollat i un 5-0 de parcial (22-24) obligaria a Joan Peñarroya a aturar el partit. El parcial tricolor arribaria a ser de 7-0 (24-24) però els d’Ibon Navarro en cap moment serien capaços de posar-se per davant en el marcador. El València, plegat de baixes, sense pivots, sobreviuria, en gran part, gràcies als regals d’un MoraBanc incapaç de tancar el seu rebot. Al descans, 36-39.

Després de sortir de vestidors, el València, més posat en el partit, tornaria a ampliar les diferències (38-45) però el MoraBanc, en mans de Hannah, seria capaç de posar-se per primera vegada per davant en el marcador (50-48). El partit, però, es decidiria en l’últim quart (55-55). Un 0-11 de sortida en l’últim període (55-66) deixaria el MoraBanc contra les cordes. Els tricolor anotarien la primera cistella a cinc minuts per al final, però els d’Ibon Navarro tornarien a reaccionar gràcies a un 17-5 de parcial que deixaria un 72-71 en el marcador. Al final, però, en una Bombonera entregada al 100% de l’aforament més d’un any després, els detalls marcarien la diferència. El MoraBanc, deixant la feina per a l’últim moment, desaprofitaria l’últim atac per guanyar el partit (75-76).

El MoraBanc Andorra tornarà a trepitjar la Bombonera aquest dimecres per disputar el partit corresponent a la segona jornada de l’Eurocup contra el Trento. La propera cita ACB serà dissabte, també a casa, contra l’Unicaja de Màlaga (18h) en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.