MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 19º

El Temps Darrera previsió

Les ajudes al lloguer augmenten un 25% i superen els 1,6 milions d'euros

www.andorradifusio.ad

Augment d'un 25% l'any passat en l'import destinat a les ajudes al lloguer que atorga el Govern. Les més de 900 concedides van rebre una mitjana de 1.800 euros. En total, s'hi van destinar més d'1,6 milions.

El 2018 es van incrementar en un 17% les sol·licituds per ajudes al lloguer d'habitatges que van ser considerades favorables respecte a l'any anterior. En conjunt, els beneficiaris signifiquen 12 de cada 1.000 habitants.

El nombre de demandes rebudes es va situar en 1.143, un 10% menys que el 2017 i, d'aquestes, el 80% van ser resoltes favorablement i se'n van desestimar gairebé un 20%.

Els residents espanyols són els que més sol·liciten l'ajut, seguits dels andorrans i portuguesos, mentre que la majoria es destinen a famílies monoparentals, gent gran i, en darrer lloc, els joves. La gran majoria de sol·licituds desfavorables ho són perquè els demandants superen el barem d'ingressos o patrimonial que s'estableix per aconseguir aquest tipus d'ajudes.

La segona i tercera causa per les quals es va desestimar la demanda van ser la manca de documentació i que la persona no superava el mínim de cinc anys de residència al país, tal com estableix la legislació.

Informa: Joan A. Sarmiento

18.207.254.88