MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 19º

El Temps Darrera previsió

L'executiu, a favor de la participació de la població a les meses electorals

www.andorradifusio.ad

L'executiu veuria bé incloure la participació de la població a les meses o introduir matisos que comportin una representativitat més gran. És el criteri del Govern després d'examinar la Proposició de modificació de la Llei qualificada del règim electoral i del referèndum del PS.

El Govern es mostra contrari a modificar els aspectes relatius als col·legis electorals. Diu que els comuns no han fet cap reclamació ni suggeriment i no veu bé limitar la lliure designació dels espais de votació.

Sí que veu positiu que la ciutadania pugui participar a les meses per mitjà d'un sorteig públic, però recomana no excloure de la presidència els membres del Comú que no siguin candidats, per mantenir la tradició i dotar de més garanties el procés electoral.

El Govern defensa el sistema electoral actual per a les eleccions comunals, però no s'oposa a introduir correccions o matisos que comportin una representativitat més gran, sempre que això no posi traves a la tasca executiva dels comuns prop dels ciutadans, que és la finalitat principal. Remarca, però, que per tal de modificar el text cal que es doni un ampli consens entre totes les parts: Consell General, comuns i executiu.

Altres canvis

En últim terme, el Govern apunta que, aprofitant la modificació, s'hi podrien incloure altres canvis, com ara garantir l'autonomia de vot per part de les persones amb diversitat funcional, ampliar els terminis i canviar els requisits del vot per correu o d'un futur vot electrònic que el millori, o també la separació del número de passaport actual i del número d'identificació personal.

Informa: Laura Massegú
 

18.207.254.88