MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 24º

El Temps Darrera previsió

Andorra Makers atura la producció d'equips de protecció després de les declaracions del ministre de Salut

www.andorradifusio.ad

La iniciativa que crea equips de protecció individual amb impressores 3D ha decidit aturar la producció. Andorra Makers ha pres aquesta decisió després de la declaració del ministre de Salut en la roda de premsa d'aquest migdia. Joan Martínez Benazet ha explicat que els protectors facials no són "útils", ja que ja se'n disposa dels suficients.

El ministre de Salut ha afirmat en roda de premsa que "actualment tenim un subministrament important de mascaretes i material de protecció; per tant, el protector facial no és útil".

Davant aquestes declaracions, Andorra Makers ha decidit aturar la producció d'equips de protecció individual. Estan a l'espera que el Govern pugui aclarir si la iniciativa és "d'utilitat, s'autoritza i té suport".

En un comunicat, l'equip del projecte ha volgut deixar clar que han intentat en tot moment alinear-se amb l'estratègia de l'executiu per fer front a la pandèmia.

Posen en relleu que la iniciativa, que s'està duent a terme arreu del món, ha nascut amb l'objectiu d'ajudar i en cap cas es vol infringir cap normativa ni anar en contra de les línies d'actuació del Govern. També destaquen que la proposta sempre s'ha volgut tirar endavant de manera altruista i sense cap finalitat comercial.

Tot i això, Andorra Makers resta a la disposició de l'administració per col·laborar-hi, fins i tot, en la fabricació d'altres ginys que contribueixin a evitar el contacte amb superfícies, com panys de portes i botons d'ascensors.

Des de l'equip han volgut deixar clar que saben que poden ajudar i asseguren que han demostrat que el projecte és viable.

Informa: Oliver Jaén
Imatges cedides: Andorra Makers

Informació relacionada

18.208.132.33