MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 25º

El Temps Darrera previsió

Andorra Telecom preveu que es mantinguin els ingressos per itinerància els pròxims 5 anys 

www.andorradifusio.ad

Els ingressos per itinerància d'Andorra Telecom es mantindran estables els propers 5 anys. De fet, aquest 2022 suposaran uns 19 milions d'euros. El ministre de Turisme i Telecomunicacions creu que d'aquí a 10 anys cap visitant haurà de pagar per fer servir les dades en territori andorrà. 

El 2016, van entrar a les arques d'Andorra Telecom uns 50 milions d'euros per itinerància en les dades dels mòbils, el conegut com a roaming. Molts usuaris estrangers es van queixar perquè rebien unes factures molt elevades. Això va portar a acords d'operadors dels països veïns amb Andorra Telecom perquè no hi hagués sobrecost. Aquestes empreses paguen un cànon per les despeses en internet a Andorra que facin els visitants dels seus estats. Enguany la societat pública rebrà per aquest concepte una mica més de 19 milions i creu que aquesta xifra es mantindrà.

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, ha afirmat que es preveu que els ingressos es mantinguin estables al llarg dels propers 5 anys. "Nosaltres preveiem que els ingressos per roaming es puguin mantenir dels propers 3 a 5 anys igual perquè els contractes que tenim signats el que venç més aviat és a 3 anys i el proper a 5 anys."

De fet, afirma que aquesta situació continuarà molt més temps. "En un cert moment com podríem parlar del 2015, per exemple, teníem present que el roaming podria acabar sent zero. I ara sabem que el roaming no acabarà mai a ser zero. Perquè sempre hi ha aquests acords amb les companyies tant espanyoles com franceses que ens permeten tenir aquests ingressos diguéssim."

Andorra Telecom té clar que d'aquí a 5 o 10 anys els ciutadans de tota la Unió Europea, no només dels estats veïns, podran circular per Andorra sense que usar les dades del mòbil tingui sobrecost.

Informa: Pere Moliné

Informació relacionada