MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 16º

El Temps Darrera previsió

De balneari a resort: comença la gran transformació de Caldea

www.andorradifusio.ad

S'enceten les obres per a la gran transformació de Caldea. Fa trenta anys no tothom volia el centre termolúdic a Escaldes-Engordany. Ara amb 200 treballadors i facturacions anuals de 20 milions d'euros ningú imagina el perfil de les Valls sense ell. Mentrestant, aquesta primavera les reserves es mantenen a bon ritme a Inúu.

A Caldea se li presenta una primavera llarga. Inúu manté les portes obertes amb una previsió de primavera que ja té cobert un 40% dels objectius, sobretot gràcies al client de proximitat com l'espanyol, el francès i aquests dies de grups escolars.

Fins a mitjan juliol i principi d'agost, no tornarà a obrir la gran llacuna central actualment en obres, amb els treballs que inicien un canvi vital per transformar l'establiment termal en un complex amb oferta hotelera. La directora de vendes i màrqueting de Caldea, Patrícia Garcia, explica que amb la reforma donen el tret de sortida a un projecte "que ha d'acabar convertint Caldea d'un balneari a un gran resort". I ho fan atacant 3 grans fronts: "La revisió de l'estratègia de la marca, una reforma integral de tots els espais sobretot dels més antics i la construcció d'un hotel a la torre".

El canvi de cara de Caldea es vol fer donant més importància als elements naturals, amb la introducció de més vegetació, però també es busca que la distribució sigui més orgànica. Garcia exposa les millores: "La nostra idea és canviar tots els revestiments, substituir tots els paviments, enjardinar les platges, revitalitzar l'espai perquè sigui més minimalista, actual i modern".

La nova llacuna no serà l'única novetat que centrarà la celebració dels 30 anys. L'equip de Caldea pensa commemorar l'efemèride tot l'estiu amb espectacles cada dia i més activitats, com "tallers wellness especials".

La transformació del termolúdic es completarà amb l'hotel de la torre que hauria d'obrir a principi del 2026. 

Informa: Sílvia Mestre

Imatge: Anna Romagosa