MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 17º

El Temps Darrera previsió

La pedagogia, clau per a la preservació del patrimoni cultural

www.andorradifusio.ad

Després de la troballa de nous gravats rupestres a Ordino feta per Jordi Casamajor, el divulgador científic destaca la importància de la pedagogia per preservar i conservar el patrimoni cultural del país. Casamajor també ha compartit que la llum de primera hora va ser clau en la troballa. 

Així explica Casamajor el moment de la troballa. "Gràcies a la llum, que era molt nítida, el divendres passat, vaig veure que les formes eren més elaborades. És interessant veure que eren dues cares grotesques, simpàtiques, possiblement del segle disset i divuit, replicades sobre la roca".

Uns gravats populars amb valor històric que, tot i estar en una zona molt accessible, no es revelarà la ubicació exacta per protecció. Però en dona algunes pistes: "Els gravats tampoc estan molt allunyats. Normalment estan en zones on hi va haver gent, zones poblades. No es graven als cims de les muntanyes". 

Amb tot, celebra que la troballa serveixi per "enriquir el patrimoni i això és important perquè contribueix a la coneixença, pedagogia i a la difusió del que és el nostre patrimoni cultural". 

Informa: Redacció

Imatges: Fernando Montero

Imatges cedides Jordi Casamajor

Informació relacionada