MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 14º

El Temps Darrera previsió

Bartumeu no tanca la porta als pactes postelectorals amb la tercera via o el DA d'Espot

www.andorradifusio.ad

Jaume Bartumeu ofereix estesa a parlar amb Josep Pintat i no la tanca a DA si el seu candidat, Xavier Espot, té un tarannà diferent a Antoni Martí. Ho ha dit a l'"Ara i Aquí", de Ràdio Nacional, en referència als possibles escenaris postelectorals. El president de Progressistes SDP ha apostat per una política de diàleg i no de la confrontació de blocs o les posicions unitàries. Sobre el pacte de PS i Liberals, ha dit que la política exigeix comportaments d'adults i no de patis d'escola. Ha defensat la credibilitat del vot judicial.

Llista nacional i tres parroquials, a Encamp, a Escaldes-Engordany i Andorra la VellaSón les opcions segures de Progressistes SDP. A Sant Julià de Lória donaran suport a Laurédia en Comú i exploren les possibilitats a la resta.

Vist l'escenari de set candidatures nacionals, Jaume Bartumeu ha mostrat respecte per totes les opcions i ha reiterat la necessitat de buscar solucions compartides. "Volem estendre ponts i no volem cavar trinxeres. No hem de sumar un bloc contra un altre bloc. Hem de sumar un vot per la reforma del país i la consolidació d'un model econòmic que doni cohesió social i no la bandera dels uns contra els altres", ha insistit.

Bartumeu veu difícil, però, l'entesa amb Podem i Andorra Sobirana per les distàncies ideològiques. Sí ha mostrat estesa a parlar amb Josep Pintat. També amb DA si Xavier Espot té un esperit diferent d'Antoni Martí. "No pot ser el sistema Toni Martí: 'vens, seus a una taula, fem una foto, però fas el que dic jo'. Això no és ni consens, ni acord, ni diàleg. El senyor Martí ja no hi serà i a partir d'aquí, jo he de creure que hi haurà un altre esperit", preveu.

Pel que fa al PS i Liberals, ha dit que en política calen comportaments d'adults i ha donat el tema per tancat.

Bartumeu ha defensat el vot judicial i la seva credibilitat. Ha afirmat que abocar sospites greus sense proves és fer un mal favor al país.

Informa Ana Alamán
Imatge Sergi Linares