MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 16º

El Temps Darrera previsió

Els comerciants reconeixen estar amb l'aigua al coll i alerten de tancaments si arriba un nou sotrac econòmic

www.andorradifusio.ad

Molts comerços del país passen per una situació complicada i es poden arribar a veure obligats a tancar si es compleix la predicció d'una nova recessió econòmica a la tardor. Així ho reconeix l'Associació de l'Eix Central que recorda que alguns empresaris acumulen nombrosos deutes des de la pandèmia. 

Els comerciants reconeixen estar amb l'aigua al coll i adverteixen que si arriba un nou sotrac econòmic, alguns es veuran obligats a tancar. Són paraules de l'Associació de l'Eix Central, que assegura que la càrrega dels últims anys comença a pesar massa. I és que tot i confiar en la resiliència del teixit empresarial, recorda que porten temps acumulant deutes. No només per la pandèmia, sinó també per la inflació i el canvi d'hàbits dels compradors que cada vegada els costa més fer grans despeses. 

Així ho ha expressat la presidenta de l'Associació de Comerciants de l'Eix Central, Sònia Yebra. "És veritat que ara portem ja diversos anys amb dificultats i no ens agrada a ningú quan parlem de temes de recessió sempre hi cap la possibilitat, però esperem que siguem capaços de sobreviure igual que hem passat altres etapes difícils i que ningú hagi de tancar la persiana".

La mateixa sensació té la Cambra de Comerç que alerta que la d'aquesta tardor serà una situació complicada. Malgrat tot, i ja ho avançava en la presentació de l'informe de conjuntura, creu que la crisi és un escenari poc probable i que tot apunta més a una desacceleració de l'economia. Josep Maria Mas ha comentat que no veu tant "una recessió" sinó més aviat "una moderació, que és el que realment detectem nosaltres i no crec que vagi més enllà. No es pot dir que hi hagi alguna empresa que pugui arribar a una situació delicada, però esperem que no sigui així".

Reconeix que la conjuntura internacional ha afectat el fons de caixa de molts comerços i que la clau serà quin sector ha estat el més previsor. 

Informa: Òscar Serrano 
Imatges: Ricard Tenza - Nil Forcada