MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 17º

El Temps Darrera previsió

El Consell General aprova la llei de transparència amb retrets entre la majoria i el PS de plagiar lleis catalanes o de Wikipedia

www.andorradifusio.ad

El Consell General ha aprovat la llei qualificada de transparència i accés a la informació pública amb el suport dels vots de la majoria. No s'han acceptat les reserves d'esmena del PS. Durant el debat hi ha hagut retrets entre la majoria i els socialdemòcrates per plagiar lleis d'Espanya o de Wikipedia.

La llei de transparència i accés a la informació pública, aprovada gràcies a la majoria al Consell General, farà que els càrrecs polítics facin declaracions patrimonials i també inclou un apartat sobre la participació ciutadana.

Les reserves d'esmena del PS que preveien un règim sancionador i que el raonador avalués el compliment han estat tombades. Majoria i socialdemòcrates s'han retret que es copia descaradament lleis dels països veïns.

Així, el president de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi, ha crititcat que la proposta d'esmena del PS era una còpia de la llei catalana. La presidenta suplent d'aquest grup, Judith Salazar, ha respost apuntant que "m'estalviaré fer comentaris de lleis que presenten que són còpies de la Wikipedia". 

 

Carine Montaner ha denunciat que se li estava bloquejant informació. Una cosa que ha qualitficat de "molt greu". El Govern ha titllat de populistes i demagogues les afirmacions de la consellera. 

"El Govern no perdrà ni cinc segons en respondre a les afirmacions populistes", ha indicat contundent el cap de Govern, Xavier Espot. En aquesta línia, el president del grup demòcrata, Carles Enseñat, ha volgut recordar a la consellera que "els ciutadans volen veritat, rigor i més que mai ciència". 

 

Per la seva banda Terceravia ha lamentat que aquesta llei contingués massa elements que, en la seva opinió, no tenen relació entre si.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Pere Besolí