MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 21º

El Temps Darrera previsió

El desmuntatge del pavelló de la Biennal de Venècia costarà 20.000 euros

www.andorradifusio.ad

El Govern estima en uns 20.000 euros el cost del desmuntatge del pavelló a la Biennal de Venècia, una xifra que s'afegirà als 100.000 euros d'adjudicacions anteriors. A banda de l'artista Philippe Shangti i els muntadors de l'exposició, una delegació governamental de nou membres es va desplaçar a la ciutat italiana per a l'esdeveniment. El Govern disposa d'un pressupost d'entre 200.000 i 250.000 euros per a la Biennal.

L'executiu encara no ha adjudicat els treballs relacionats amb el desmuntatge del pavelló, que es farà un cop tanqui l'exposició, el 24 de novembre. Però es calcula que aquestes despeses estaran al voltant dels 20.000 euros. Uns 20.000 euros que s'afegeixen a d'altres adjudicacions fetes que ascendeixen al voltant dels 100.000 euros. És una xifra que forma part de la resposta a les preguntes formulades per la consellera del Partit Socialdemòcrata Susanna Vela.

Els socialdemòcrates han estat crítics amb la despesa, sobretot amb el capítol de l'allotjament, que ha pujat a més de 30.000 euros. En aquest sentit, a Venècia hi va haver fins a catorze persones desplaçades. L'artista que ha exposat, Philippe Shangti, més quatre muntadors de la instal·lació, que hi van estar catorze dies. I nou persones més formant part de la delegació, encapçalats per la llavors ministra Olga Gelabert, amb responsables d'Andorra Turisme. Les estades van ser de durada diferent. Des dels 14 dies de tècnics del ministeri fins a dos de la delegació d'Andorra Turisme, que va valorar l'impacte de la seva col·laboració.

Entre les despeses que el PS demanava desglossades, l'executiu indica que les dietes del personal professional ascendeixen a 2.600 euros i les despeses de protocol i representació a 4.600. El Govern es mou amb un pressupost entre 200.000 i 250.000 euros per a les darreres participacions a la Biennal.   

Informa: David Domingo
Imatges: Arxiu