MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 26º

El Temps Darrera previsió

La duana recapta un 36% menys en taxes d'importació per l'aturada de l'activitat econòmica

www.andorradifusio.ad

Els ingressos per les taxes d'importacions de tabac es redueixen un 41% el primer semestre de l'any respecte al mateix període del 2019. L'aturada de l'activitat econòmica durant el confinament també es continua reflectint en la recaptació total de la duana. Fins al juny es van ingressar 62 milions d'euros, un 36% menys que l'any passat.

Els efectes negatius generats pel confinament i l'aturada de l'activitat durant els mesos de març i maig arran de la pandèmia es continuen notant. Els ingressos per taxes d'importacions són un dels indicadors.

El mes passat es van recaptar 765.000 euros per importacions de tabac, xifra que mostra una recuperació respecte al mes de maig, quan se'n van ingressar 187.000, la pitjor dada mai registrada des que es publiquen els ingressos de la duana. No obstant, segons les dades del ministeri de Finances, des dels mesos de juliol i agost del 2011 que no es comptabilitzaven xifres per sota del milió. Els ingressos per importacions de tabac el primer semestre de l'any se situen en 28 milions d'euros, un 41% menys respecte del mateix període de l'any anterior.

La recaptació de les altres partides assoleixen xifres semblants a les del juny de l'any passat, però en cap cas s'igualen ni se superen. Els ingressos per taxes d'importacions de begudes disminueixen més de cinc punts, mentre que els de combustibles minerals i altres mercaderies experimenten una davallada de més del 25 i 11%, respectivament. Sí que es continuen observant davallades importants en les xifres acumulades per les males dades que s'arrosseguen dels mesos precedents.

Des de principi d'any s'han ingressat en total més de 62 milions d'euros, un 36% menys que els primers sis mesos del 2019.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Arxiu RTVA
Locució: Jordi Domingo

34.200.222.93