MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 26º

El Temps Darrera previsió

Recel entre els comerciants de tabac tot i la certesa del Govern que la limitació francesa no afectarà Andorra

www.andorradifusio.ad

Tot i que fonts del Govern han assegurat que no ha d'afectar a Andorra la rebaixa a França a un sol cartró de tabac per persona permès per passar per la frontera, la Unió de Comerciants es mostra preocupada. I més en un moment en què les vendes al Pas funcionen millor que l'any passat.

La Unió de Comerciants de Tabac espera que en els pròxims dies es garanteixi que no afectarà a Andorra l'esmena aprovada per l'Assemblea Nacional francesa que rebaixa a un els cartrons de tabac que es poden passar per les fronteres del país veí. Així ho van assegurar aquest divendres fonts del Govern, però els comerciants estan neguitosos pel redactat de l'esmena. El president de la Unió de Comerciants de Tabac, Raül Calvo, insisteix que hi ha incertesa.

Calvo recorda que hi ha l'acord duaner amb la Unió Europea i que aquest hauria de prevaldre sobre les decisions d'un dels estats. En cas que no sigui així, el president dels comerciants assegura que el daltabaix a les vendes seria important, tot i passar d'un cartró i mig permès a un. "Hem de tenir present que el factor psicològic sobre el consumidor pot ser molt important", considera.

La normativa francesa ha d'entrar en vigor el mes vinent. Si finalment acaba implicant Andorra, els grans perjudicats serien els comerciants del Pas de la Casa, que aquest estiu estan venent més tabac que l'any passat.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Arxiu-Txema Galilea

Informació relacionada

34.200.222.93