MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

Les escoles i guarderies centraran una jornada sobre qualitat de l'aire

www.andorradifusio.ad

Sensibilitzar la societat en general, però particularment els responsables dels centres educatius i les escoles bressol, és l'objectiu principal de la jornada sobre qualitat ambiental en interiors que organitza l'Associació Andorrana de la Qualitat Ambiental Interior. L'entitat també afirma que l'Administració pública ha de ser més reactiva amb un sector tan sensible de la societat com són els infants i el seu entorn.

L'associació continua amb les seves jornades de divulgació i conscienciació de medis interiors saludables i sostenibles. Enguany, l'entorn del sector de la població més vulnerable, els infants des de l'escola bressol fins a tots els estadis de l'educació, és el seu l'objectiu.

El president, Josep Sobrevias, dubta "que es facin estudis de qualitat ambiental a les guarderies quan es donen els permisos".

Des del Ministeri de Medi Ambient s'està treballant actualment en desenvolupar certs aspectes relacionats amb la salut i la sostenibilitat a l'interior dels edificis, però no cal esperar sempre la llei o el reglament de torn, segons els experts.

Ventilar cada dues hores una classe i escollir un tipus de pintura o un altre són gestos senzills i de cost zero. Així ho manifesta Gloria Cruceta, presidenta de l'Associació Catalana d'Empreses Especialistes en Síndrome de l'Edifici Malalt (ACESEM). Demana als directors de les escoles implicar-se per veure que "amb petites actuacions s'obtenen grans resultats". "Aquí també hi entra aquella part moral per veure què es prioritza", afegeix.

A més de la salut, pot millorar el rendiment escolar dels estudiants, motiu pel qual les jornades són d'un gran interès per al quadre docent. El director de Seguretat, Higiene i Medi Ambient de FEDA, Joan Lluís Armengol, afirma que "veurien la importància de fer les coses bé i controlar la qualitat de l'aire".

La jornada se celebrarà a Caldea dimarts vinent. En anys anteriors, l'AAQAI ha tractat els entorns de treball de l'espectre sanitari i l'hoteleria.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Fernando Montero-Arxiu RTVA

3.215.182.36