MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 17º

El Temps Darrera previsió

Andorra es manté "lleial" a França en l'obertura de les estacions a partir de gener

www.andorradifusio.ad

Salut ha deixat clar que obrir les estacions d'esquí abans que ho faci França no és una opció. El Govern és optimista sobre la possibilitat d'entrar a formar part de la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran quan Catalunya entri al tram dos del pla de desescalada.

El responsable de Salut, Joan Martínez Benazet, ha recordat que els catalans estan encara en una fase prèvia de la que els permetria poder circular i gaudir de les estacions d'esquí; per tant, no ha volgut valorar la possible obertura dilluns dels camps de neu catalans. El que sí ha confirmat és que no es plantegen obrir en una data anterior a l'obertura dels camps de neu francesos. Una mesura que ha emmarcat en la "lleialtat" al concert europeu. "De cap manera podríem tirar pel dret. No és la nostra manera de fer ni es planteja com a opció".

Aquest divendres al matí el primer ministre francès, Jean Castex, ha avançat la possible obertura a partir del 7 de gener dels camps de neu a França.

A Catalunya la darrera hora en aquest sentit és que s'ha suspès la reunió del Procicat. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha afirmat que obrir dilluns era un acord al qual havien arribat els gestors dels camps de neu, però que s'havia d'estudiar després al Procicat.

Pel que fa a la circulació dels ciutadans del Principat pel territori català, que podria ser una realitat a partir de l'entrada en el segon tram de la desescalada, i per tant a les estacions d'esquí catalanes, el ministre ha dit que aquesta llibertat no pot ser censurada.

Pel que fa a les converses que permetrien que Andorra entri a formar part de la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, ha afirmat que es mantenen optimistes en aquest sentit. Martínez Benazet ha dit que segons les converses que es mantenen entre els dos governs, la Generalitat serà sensible a la situació andorrana.

Informa: Sergi Cano-Sílvia Mestre
Imatge: XTVL- La Molina- Albert Refart - Arxiu RTVA

Informació relacionada

3.235.11.178