MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 26º

El Temps Darrera previsió

Filloy creu que la publicació d'un índex de preus regularà el mercat de l'habitatge sense intervenir

www.andorradifusio.ad

El Govern espera que quan es disposi d'un índex de preus de referència dels lloguers per zones es pugui posar fre als abusos d'alguns propietaris, tot i que ho deixa en mans del mercat i no es planteja intervenir-hi. Ho ha dit el ministre Víctor Filloy, que ha anunciat noves mesures per facilitar l'accés a l'habitatge.

El ministre Víctor Filloy vol que l'institut de l'habitatge sigui realitat el primer trimestre de l'any que ve i que entre altres atribucions sigui també el dipositari dels contractes de lloguer. Quan l'òrgan disposi de totes les dades farà públics els preus de referència del lloguer per zones. El Govern no intervindrà a l'espera que el mercat reguli els preus.

"Si sabem que al carrer 'X' el preu mitjà d'un pis de dues habitacions està donant 500 euros, no se'n podran demanar 1.000. Bé, es podrà demanar el que es vulgui, evidentment, però ja saps que estan en una posició, potser, d'abús", assegura Filloy.

A més d'un paquet de mesures que es portaran al Consell General, entre les quals hi ha la ja anunciada congelació dels lloguers, l'executiu també ha anunciat que abans d'acabar l'any es signaran els primers convenis amb els comuns per a la cessió de sòl a preu zero.

Pel que fa a les mesures de control contra la picaresca en les exempcions com la de la cessió de pisos a familiars que reclamava aquest dimarts el raonador del ciutadà, Filloy diu que quan es detecti un ús fraudulent actuarà la justícia. I que els propietaris hauran d'aportar documentació que acrediti la cessió. "Has de portar còpia dels documents de subministraments a nom de la persona que s'hi instal·larà, un contracte de lloguer o un contracte de cessió. El mecanisme de seguiment és la pròpia llei. És a dir, si després hi ha un mal ús, és la justícia que haurà d'activar-se", detalla el ministre.

La partida per als ajuts a l'habitatge de lloguer ascendeix a 1,9 milions d'euros, 300.000 euros més que l'any anterior. El ministre també ha anunciat que s'obrirà una finestreta única per atendre consultes sobre habitatge i que el pressupost de l'any que ve tindrà una partida per a ajuts a l'emancipació dels joves.

Informa: Gerard Gort

Informació relacionada

34.232.62.209