MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 13º

El Temps Darrera previsió

El Govern encarregarà al setembre el projecte de construcció d'un dic a la zona de l'esllavissada

www.andorradifusio.ad

L'executiu encarregarà al setembre un projecte per a la construcció d'un mur de contenció en forma de dic per protegir la zona de l'esllavissada davant el Punt de Trobada. Aquest matí els màxims responsables d'Ordenament Territorial supervisaven les proves que s'estan fent amb la bomba d'aigua que haurà de drenar el contingut de la cubeta.

Aquest dimecres al migdia a peu d'esllavissada els tècnics posaven en marxa una bomba d'aigua que drenarà el contingut que hi ha a la cubeta amb la intenció de conèixer els metres cúbics que conté i el seu origen. Cal saber si es tracta únicament d'aigua d'origen pluvial o també de nivell freàtic.

A les proves hi eren presents el ministre i el director d'Ordenament Territorial. S'ha anunciat que al setembre s'encarregarà la construcció d'un mur de protecció. "A partir d'aquest mes de setembre encarregarem el projecte constructiu per protegir la zona. Molt probablement serà un mur en forma de dic. El enginyers calcularan l'amplada i alçada del mur perquè la zona de la CG-1 quedi ben assegurada d'aquí endavant", detallava el ministre, Jordi Torres.

En el terreny de les responsabilitats, Torres ha declarat que en aquest sentit encara no s'ha avançat. Pel que fa al cost de tots els treballs que s'estan fent, el ministre ha declarat que s'estan recopilant les tasques de tots els serveis i l'empresa de treballs públics.

Les abundants precipitacions d'aquest dimarts han afectat, com era de preveure, l'esllavissada davant del Punt de Trobada. Aquestes pluges incentivaran la purga natural de la muntanya anunciada pels tècnics, que vigilen nit i dia la zona. Per mantenir aquesta vigilància permanent l'executiu ha instal·lat un sistema topogràfic de precisió que manté auscultat el terreny a nivell geològic.

Durant les primeres proves amb la bomba que funcionarà durant les properes hores també s'ha hagut de cercar el col·lector que aboca l'aigua del rec al riu per on s'expulsarà l'aigua que s'extreu de la cubeta.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Albert Refart

Informació relacionada

3.239.51.78