MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

17º / 33º

El Temps Darrera previsió

El Govern i els liberals s'enfronten per l'afer del lliurament de dades de Banco Madrid a Espanya

www.andorradifusio.ad

El Govern i Liberals han polemitzat sobre el lliurament de dades de Banco Madrid a les autoritats espanyoles a través d'una comissió rogatòria. Els liberals han demanat si eren certes les informacions d'una publicació digital que s'havia fet irregularment. Des de l'executiu s'ha replicat que es va fer correctament i que si tenen proves del contrari ho denunciïn.

El 2015 es van lliurar dades a Espanya de Banco Madrid, filial de BPA, a través d'una comissió rogatòria. Els liberals han demanat si es va fer correctament, ja que un mitjà digital ha publicat que no va ser així. Des de l'executiu s'ha respost que es va seguir el procediment adequat i que, en tot cas, és competència del poder judicial i no del Govern.

"És que vostè està posant en dubte la diligència del fedetari públic, el secretari judicial a qui se li entrega aquesta informació? Està dient-nos que els responsables de la Batllia menteixen? Ens està dient això? Perquè si ens està dient això, no ens ha de fer una interpel·lació parlamentària al Govern, el que ha de fer una denúncia, i ràpidament", li advertia el ministre de Finances, Jordi Cinca.

Des dels liberals s'ha replicat que l'obligació del Govern és respondre. "Resulta que soc jo, senyor Cinca, qui està malmetent el nom d'Andorra... quan si per alguna cosa es caracteritza el Govern de DA en aquests quatre anys, és per estar envoltat d'escàndols i de rumors i de coses que han estat incapaços de rebatre per demostrar que són verídiques. Començant per vostè, el cap de Govern, el senyor Espot i per ministres que no estan ara aquí. I resulta que sóc jo qui està malmetent el nom d'Andorra... I em demana a mi proves!", li ha etizibat el conseller general Jordi Gallardo.

Per la seva banda, el cap de Govern ha recordat que van demanar a Espanya que aixequés la immunitat diplomàtica a dos exagregats d'Interior de l'ambaixada acusats de coaccions a Higini Cierco.

Informa: Pere Moliné