MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 12º

El Temps Darrera previsió

Els hotels preveuen una caiguda d'entre un 30 i un 50% en la facturació d'aquest any

www.andorradifusio.ad

Els hotels calculen que aquest 2020 facturaran entre un 30 i un 50% menys que en un any normal. Des de la Unió Hotelera (UHA) donen per perdut el mes de juny i asseguren que es registren algunes reserves per a juliol i agost, tot i que són xifres testimonials.
 

Una o dues reserves per dia a la majoria d'hotels, però de cara als mesos de juliol i agost i amb un preu de venda lleugerament per sota de l'any passat.

Són xifres que no ajuden a veure el futur immediat dels hotelers amb optimisme i que han portat molts establiments a posar punt final a la temporada d'estiu, sobretot a les parròquies altes.

L'escassa expectativa i el fet que donen per perdut el mes de juny ha obligat molts empresaris del sector a prendre aquesta decisió. Així ho confirmen des de la Unió Hotelera.

La major part dels seus associats han aplicat suspensions temporals de contracte de treball fins al mes de novembre.

Una vegada es torni a l'activitat, aniran completant les plantilles fins que la situació s'estabilitzi, tot i que almenys en una primera fase serà difícil arribar a les xifres de treballadors que registrava el sector abans de la crisi, entre 4.000 i 5.000.

De la situació actual esperen que ajudi a la recuperació el turisme més pròxim, que buscarà destinacions amb una relació de qualitat i preu raonable. A més, ajudarà molt que Espanya i França considerin finalment Andorra com a destinació domèstica.

Informa: Joan A. Sarmiento

Informació relacionada

3.230.143.40