MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 29º

El Temps Darrera previsió

El Martí i Pol de poesia premia Elena Aranda i Montserrat Cobo

www.andorradifusio.ad

Un paral·lelisme entre l'amor i les fases de la Covid-19 s'emporta el Premi Martí i Pol. És 'Desescalada', d'Elena Aranda. Aquest dimarts el recollia a la Llacuna on es van commemorar els 40 anys de la publicació d'un dels llibres de Martí i Pol a Andorra. 

Elena Aranda celebra el Premi Martí i Pol amb la filla amb qui va escriure molts dels versos de 'Desescalada'. 

"Cau la nit com una provocació i em crema el desig de tu a tocar dels meus somnis".

Emma Estragués, filla d'Elena Aranda  

Aquest dimarts recollia el premi per aquest recull de poemes que fa un paral·lelisme entre l'amor i la pandèmia de la Covid-19. 

"Una pandèmia que és una pandèmia amorosa, després hi ha un confinament que dius això no està anant molt bé i comences a sentir coses i quan veus que no funciona hi ha la desescalada".

Elena Aranda, guanyadora Recull Premi Martí i Pol

En una edició en què s'han rebut disset reculls. En la categoria de poema, la guanyadora ha estat Montserrat Cobo, que parla del pas del temps amb 'Mans'.

"M'havia presentat al premi hi havia guanyat dos accèssits i avui m'he emportat el premi. Parla des de les mans d'un bebè, com aquestes mans s'enamoren en l'adolescència, comencen a treballar i són unes mans clivellades, cansades, aquestes mans abracen una altra maneta i ja són mans de pare i evolucionen fins que són unes mans arrugades on es colen els records".

Montserrat Cobo, guanyadora Poema Premi Martí i Pol

El 2004 feia un any que havia mort Miquel Martí i Pol, quan es va decidir que el concurs de poesia portaria el nom del poeta, un concurs que busca la mirada poètica en la quotidianitat com els que ha recuperat l'actriu Núria Montes en un homenatge a quaranta anys de la publicació de 'Andorra, postals i altres poemes',  acompanyada de la ballarina Júlia Aran. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Kevin Ribeiro