MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 16º

El Temps Darrera previsió

La Massana construeix una rotonda definitiva a l'encreuament de l'avinguda Sant Antoni amb les Costes després de la prova pilot

El comú de la Massana està construint aquests dies

El comú de la Massana està construint aquests dies de vacances de Carnaval una rotonda definitiva a l'encreuament entre l'avinguda Sant Antoni i Costes de Teixidó.

Després de l'èxit de la prova pilot engegada al novembre, les obres s’estan portant a terme aquesta setmana en què el trànsit es redueix considerablement per minimitzar l’impacte sobre la circulació. L'objectiu de la prova era reduir les retencions al centre de la massana amb la instal·lació de la rotonda, fins ara provisional.

Segons indica el comú en un comunicat, Mobilitat ha monitoritzat el funcionament els darrers mesos i ha constatat que s’ha guanyat en fluïdesa, ja que els vehicles que baixen de les escoles es distribueixen en les dues direccions, és a dir, per anar direcció Ordino, no cal desplaçar-se  fins a la rotonda següent. Segons la corporació, els elements provisionals per senyalitzar la rotonda encara feien dubtar molts conductors i, per aquest motiu, considera que la seva construcció definitiva encara agilitzarà molt més el trànsit.

La rotonda definitiva està dissenyada amb l’objectiu de reforçar la seguretat tant dels vehicles com dels vianants, incrementant la visibilitat dels conductors reduint la distància en els punts de creuament. A més, aquest projecte significa l’inici d’un pla estratègic per amabilitzar el centre de la Massana, prioritzant punts de convivència i de passeig.

La nova rotonda forma part del pla de millora del trànsit rodat a la parròquia, que s’està portant a terme en base a estudis realitzats pel departament de Mobilitat. La carretera de la Massana, la CG4, suporta un elevat pas de vehicles (21.000 vehicles diaris de mitjana) a conseqüència del gran increment de població a la Massana i a Ordino en els darrers anys. Davant aquesta evidència, el comú ja ha executat diverses accions, com la redistribució dels passos de vianants o el sentit únic del carrer Major i Costes de Teixidó en horari escolar.

Informa: Redacció
Fotografia: comú de la Massana

35.175.212.130