MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

-1º /

El Temps Darrera previsió

Més control per a les fundacions

www.andorradifusio.ad

Les fundacions tindran un control més acurat per part de l'Executiu i hauran de sotmetre's a una auditoria de comptes independentment del seu patrimoni o ingressos, com passava fins ara. Així figura en el projecte de llei de pressupost d'enguany.

Entre les disposicions addicionals del projecte de llei de pressupost s'inclou un canvi en la Llei de les fundacions en virtut del qual totes les fundacions hauran de sotmetre els comptes anuals a una auditoria externa financera i de gestió.

Fins ara, aquesta mesura era obligatòria per a les entitats que tenen un actiu superior al milió d’euros o un volum d’ingressos de més de mig milió.

L'Executiu adverteix que aquest canvi es fa per reforçar el control exercit pel Protectorat de l’Estat per garantir l'interès general de les fundacions.

La modificació de la llei arriba després que aquest estiu es detectessin irregularitats comeses pel llavors president del patronat de la Fundació Privada Tutelar, David Claverol, a qui s'acusava d'haver-se quedat diners de l'entitat. L'assumpte va ser traslladat a la fiscalia.

Informe: Laura Massegú-David Domingo

34.204.173.36