MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 17º

El Temps Darrera previsió

Neilson podria abandonar l'aeroport d'Alguaire posant en risc l'arribada d'uns 20.000 esquiadors britànics a Andorra

www.andorradifusio.ad

Neilson es planteja deixar d'operar a l'aeroport d'Alguaire arran de la fallida de Thomas Cook, el seu principal proveïdor. Això podria significar la pèrdua d'uns 20.000 turistes britànics que venien a esquiar a Andorra però el Govern en minimitza l'impacte.

El majorista de viatges Neilson es planteja abandonar l'activitat a Alguaire després de la fallida del seu principal proveïdor de vols, Thomas Cook. Això pot fer que prop de 20.000 turistes britànics deixin de volar a Alguaire, que perdria així gran part de l'activitat comercial a l'hivern. "Neilson estaria trobant dificultats per trobar proveïdors alternatius i estaria intentant reorganitzar o, fins i tot, canviar el seu model de negoci per no operar tant amb vols xàrter i operar més amb rutes preexistents. Si aquesta acaba sent la decisió de Neilson perquè realment no acaba trobant alternetives de proveïdors xàrter vol dir que podríem perdre perdre l'activitat de Neilson a l'aeroport de Lleida", reconeixia el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín.

La notícia no espanta la Generalitat ja que l'impacte per a l'aeroport i per al territori català és mínim tenint en compte que els visitants anaven principalment a Andorra.

Per part del Govern, tampoc hi ha preocupació. El ministre portaveu diu que el turisme britànic és minoritari. "L'arribada de turistes britànics, diria que el percentatge... ja sabeu que no és una de les nacionalitats majors que visiten el país", deia Eric Jover, tot avançant que "les estacions estan buscant altres canals que no siguin els que havien utilitzat a través de la companyia que va fer fallida i el missatge que se'ns ha transmès és que no hauria de representar un impacte important per al país".

La intenció de Neilson s'ha fet pública en el marc de la taula estratègica de l'aeroport d'aquest dimecres.

Informa: Gerard Gort-XTVL
Imatge: XTVL

Informació relacionada