MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 16º

El Temps Darrera previsió

La por al coronavirus col·lapsa supermercats i farmàcies

www.andorradifusio.ad

El que es podia veure a les caixes d'alguns supermercats no s'havia vist ni en hora punta de les compres de Nadal. Supermercats d'alimentació i farmàcies són els punts calents d'una població molt preocupada.

Cues mai vistes, prestatgeries que es buiden i molts compradors, alguns que no volen ser enregistrats perquè en realitat haurien d'estar treballant. A les grans superfícies estan fent un gran esforç perquè cap prestatgeria es quedi sense producte.

El tret comú que ha provocat aquesta massa de compradors és la por al tancament de fronteres. També han començat a tornar alguns estudiants universitaris, com el Pere Besolí. Explica que va decidir tornar quan va rebre el correu informant que es cancel·laven les classes. Aquest divendres al matí comprava "provisions i paper".

El gel amb solució hidroalcòholica per netejar les mans ja s'havia esgotat fa dies i les farmàcies reben ara molta gent a la cerca de termòmetres i paracetamol.

La titular de la farmàcia Nova del Grup Pasteur, Esther Márquez, explica com "la gent està entrant en pànic", una situació que qualifica de "normal en casos de pandèmia". "Fins i tot venen a buscar medicaments de recepta per si no arriben", ja que ara "ja hi ha medicaments que falten". 

Mentre fèiem aquest reportatge han estat nombrosos els clients que han demanat el sabó amb alcohol per a les mans. Com ja passa de fa dies falten productes per a la desinfecció. La farmacèutica explica que "venen centenars de persones al cap del dia i també truquen". "També arriben des del hotels", afegeix, perquè a Espanya i França no en tenen.

El líquid per desinfectar es pot fer de manera casolana, però s'ha de ser prudent amb l'automedicació i esperar que sigui un facultatiu qui ho recepti.

Roda de premsa completa del Govern del 13 de març a les 12h

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Anna Romagosa