MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 16º

El Temps Darrera previsió

Els empresaris demanen poder implantar torns i facilitats per a les famílies

www.andorradifusio.ad

La Confederació Empresarial i la Cambra de Comerç volen que el Govern i les empreses estimulin la conciliació laboral i els torns. El motiu principal és que les famílies puguin tenir més facilitats per cuidar dels fills ara que les escoles estan tancades.

Els empresaris estan en contacte regularment amb l'executiu per saber les darreres novetats dels efectes del coronavirus.

Demanen a l'executiu, entre altres coses, que les famílies puguin compatibilitzar els horaris i establir torns. En bona part, perquè puguin tenir cura dels fills en edat escolar.

El director de la CEA, Iago Andreu, posa en relleu que "el comerç és un sector en el que hi ha moltes treballadores més que treballadors, i lamentablement avui dia quan els nens s'han de quedar a casa perquè les escoles estan tancades són les mares les que se'n fan càrrec, més que els pares". En aquest context defensa "distribuir aquesta càrrega de manera equitativa".

En el mateix sentit es pronuncia el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, Miquel Armengol. Quan parla de torns es refereix a que "la dona treballi un dia, el marit o la parella un altre, un al matí i l'altre a la tarda de forma compaginada i que no perjudiqui".

També reclamen que les baixes per aquesta malaltia o pel confinament es puguin cobrar com a accident laboral i des del principi.

Roda de premsa completa del Govern del 13 de març a les 12h

Informa: Pere Moliné
Imatges: Txema Galilea

Informació relacionada