MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 26º

El Temps Darrera previsió

La prova pilot del projecte Aptitude valorarà l'estat de les persones grans de Canillo

www.andorradifusio.ad

El Principat, juntament amb França i Espanya, participa en el projecte Aptitude que té l'objectiu d'avaluar les necessitats de les persones grans i amb les dades obtingudes, desenvolupar actuacions per retardar al màxim la dependència i garantir un envelliment de qualitat. La prova pilot es farà les pròximes setmanes a Canillo amb unes dues-centes persones que tenen més de 70 anys.

La crisi sanitària del coronavirus ha posat encara més al descobert les necessitats de les persones grans. En aquest sentit, la prevenció és clau per garantir un envelliment de qualitat i sobre aquesta base treballa el projecte Aptitude, en què participen Andorra, Espanya i França.

L'objectiu és avaluar aquestes necessitats, veure si els recursos actuals són efectius i desenvolupar noves mesures.

La prova pilot al Principat es farà les properes setmanes a Canillo on s'avaluaran voluntàriament unes dues-centes persones més grans de 70 anys, ha afirmat la doctora de l'àrea de Cronicitat i Sociosanitari del SAAS, Eva Heras.

Les avaluacions les faran professionals del SAAS al centre d'atenció sanitària de la parròquia canillenca o a l'espai Com a Casa, a l'edifici Perecaus.

Són gratuïtes per a les persones que les facin i els resultats obtinguts es compararan amb una sèrie de barems que estan estipulats gràcies a estudis previs.

Al Principat hi ha més de 10.000 persones més grans de 65 anys i amb l'augment de l'esperança de vida, el projecte vol aconseguir un envelliment saludable i endarrerir al màxim la dependència.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Xabier Moreria

34.200.222.93