MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 16º

El Temps Darrera previsió

Reunió aquest dijous a la tarda amb les autoritats catalanes per esclarir les contradiccions en mobilitat

www.andorradifusio.ad

L'executiu mantindrà una nova reunió aquest dijous a la tarda amb representants del govern català per esclarir els dubtes generats al voltant de les restriccions en la mobilitat entre Andorra i Espanya.

Així ho ha anunciat la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, durant la compareixença a iniciativa pròpia davant la comissió legislativa de Política Exterior.

En la seva intervenció, la ministra ha fet referència al posicionament d'Espanya la setmana passada: "Ens ha donat la raó perquè sent un Estat amb una frontera internacional hi ha la possibilitat que els espanyols, independentment de la situació interna i els tancaments a les comunitats autònomes, puguin transitar per arribar fins a Andorra". Treballem amb aquest principi, que és el que va avalar el govern espanyol la setmana passada per les festes de Pasqua".

La ministra s'ha referit a l'existència d'un "diàleg constant" amb les administracions veïnes, però ha recordat que l'evolució de la pandèmia és dinàmica i canvia molt ràpidament, per la qual cosa es fa molt difícil "poder anticipar les decisions". Ubach també ha confirmat contactes amb les autoritats del país veí durant aquest dijous al matí.

Mentrestant, però, l'ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros, ha assegurat que la mobilitat a Catalunya és competència exclusiva de la Generalitat.

Informa: Agència ANA- Òscar Serrano-Joan A. Sarmiento

Informació relacionada

35.175.212.130