MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

12º / 23º

El Temps Darrera previsió

Això ja no va a missa

Això ja no va a missa: Allò que no sona amb Josep Maria Ubach

L'Això ja no va a missa és el programa amb més humor de Ràdio Nacional. Cada setmana parlem de temes d’actualitat, amb el Josep Maria Cucalón, de curiositats de casa i de fora amb el Toni González, de Ransol, i de jazz a l'espai "And-Jazz" amb el Josep Maria Ubach. Continuem fent teatre amb el Xavi Fernández i estrenem un nou L'Esport K Fort! amb Jaume Tomàs. I els divendres, " De Ripoll, ni lloc ni poll! ", en companyia d'en Miqui Ripoll. A més a més, presentem quatre espais nous els dimarts amb música, actualitat de la nit andorrana, curiositats del rock i història dels radioaficionats. Cada dia, en el tram final del programa, torna el gran Pep Ramos , el nostre cuiner de capçalera en l'epai "Qui té la paella pel mànec fa anar l’oli on vol". 

Suem la sotana cada dia de dilluns a divendres a les 12h.

Correu electrònic: aixonovaamissa@rtva.ad      Tfn: (+376) 873777

Direcció i presentació: Òscar Royo      

Allò que no sona

Allò que no sona

Avui el Josep María Ubach ens fa una barreja de sonoritats. obrim amb una curiosa i excel,ent versió del tems "Wish you were here" dels Pink Floyd a càrrec del cantant de country Cody Jinks i poc desprès ens endinsem en el meravellós univers de la gran Norah Jones.

Em tocaràs allò que no sona

Em tocaràs allò que no sona

El Josep María Ubach ha variat els plans pel programa d'avui per la sobtada mort del cantant de jazz Al Jarreau. El músic de Wisconsin va ser tot un referent de la fusió d'estils com el soul, el rhythm an blues i el pop entre altres. Avui li fem el nostre homenatge.

Allò que no sona

Allò que no sona

Ens visita a l'estudi 1 d'RNA el Josep María Ubach Avui ve carregat de rock amb la història del gran Jerry Lee Lewis. Donem protagonisme a un músic tan bo com polèmic i que de no haver patinat de jove hauria tret el lloc a Elvis en un obrir i tancar d'ulls. Cap a Luisiana falta gent.

Em tocaràs allò que no sona

Em tocaràs allò que no sona

El Josep María Ubach ens va parlar de Chuck Berry a finals d'octubre i va acabar el programa tot dient:"Prometo fer-ne un altre capítol". Doncs ha arribat el dia, avui el "Déu" del rock a escena.

Allò que no sona

Allò que no sona

El Josep María Ubach ens parla avui de Carmen Mercedes McRae. Li deien la "cantant de cantants". Queda pràcticament tot dit! Va nèixer el 1922 i ens va deixar el 1994. Comparada a les grans veus de la història com Ella Fitzgerald o Billie Holiday (de qui va ser íntima amiga) va actuar amb els millors de diverses èpoques.

Allò que no sona

Allò que no sona

El Josep María Ubach ens explica avui vida i miracles d'un organista excepcional, Brother Jack McDuff. Nascut a Illinois, va tenir una carrera brutal al costat dels millor i sent sovint el principal protagonista. Un referent del jazz que passa avui per la "Missa".

Allò que no sona

Allò que no sona

El Josep María Ubach ens descobreix avui la fantàstica veu de Marion Rampal. Un artista relativament jove, va nèixer a Marsella el 1980 i que de ben segur que us farà passar una bona estona. Amb un estil molt propi i que no nomès amb domini de la veu, però tambè el piano. Els seus ídols, Duke Ellington, John Coltrane o George Gershwin...no cal dir res més.

Allò que no sona

Allò que no sona

Jerry González (Nova York 1949) és un dels grans del jazz. Trompetista i percusionista li podem penjar directament l'etiqueta de pioner del "latin jazz". El Josep María Ubach ens explica vida i miracles d'un crack.

Allò que no sona

Allò que no sona

El Josep María Ubach ens explica avui la meravellosa història de Barbara Lynn. La cantant i guitarrista de Texas va ser una de les grans del rhythm and blues fins que es va cansar de com anava el negoci.

Allò que no sona

Allò que no sona

Avui el Josep María Ubach ha volgut celebrar el Sant Jordi amb antelació i dedica l'espai a Geroge Benson, un enorme músic que habitualment torna sempre quan arriba el bon temps. Avui el descobrim una mica més a fons.

Allò que no sona

Allò que no sona

El Josep Maria Ubach ens permet amb la seva visita gaudir de la possiblement millor veu de tots els temps. Avui convidem a Ella Fitzgerald, una cantant que aquest 25 d'abril hauria celebrat els seus 100 anys. Qui va ser i que va fer al llarg de la seva carrera musical ho decobrim avui.

Allò que no sona

Allò que no sona

El Josep Maria Ubach ens presnta el cartell de luxe de l'edició del festival de jazz de Marciac i ho focalitza especialment en la millor veu femenina del moment en el món del jazz Cécile McLorin. Una vocalista senzillament brutal!

Allò que no sona

Allò que no sona

El Josep María Ubach ens continua passejant pel cartell del festival de jazz de Marciac (28-07 al 15-08). Avui és el torn per al gran trompetista Wynton Marsalis. El de Nova Orleans és un crac i avui en descobrim alguns detalls realment fantàstics.

Allò que no sona

Allò que no sona

Amb el Josep Maria Ubach marxem cap a Cuba. A La Habana hi va nèixer el 1975 un crac del piano. Roberto Fonseca. Avui repassem vida i miracles d'un geni.

Allò que no sona

Allò que no sona

Avui el Josep Maria Ubach ens parla avui de Gregg Allman (que va morir dissabte passat) i del seu grup la Allman Brothers Band. Moltes anècdotes i molta història d'una banda que estava a tocar dels 50 anys de vida.

Allò que no sona

Allò que no sona

La visita del Josep María Ubach ens porta avui el record d'una gran veu. La que tenia l'excepcional Barry White. Una veu de baix-baríton que fins hi tot va tenir incidència en el baby boom registrat als EUA l'any 1974.

Allò que no sona

Allò que no sona

El protagonista de l'espai d'avui és el gran Michel Petrucciani. El pianista francès, que només va viure 36 anys va deixar un llegat i una manera de fer i de tocar inoblidables. La seva mort no deixa dubtes de que estarem molts anys a trobar-li un substitut ... i això serà si el trobem, que no és segur !!

Allò que no sona

Allò que no sona

El Josep María Ubach ens porta avui fins a Guinea-Conakri amb un grup senzillament genial i capaç d'encomanar bon rotllo a tothom. Avui parlem de la Bembeya Jazz National Orvhestra.

Allò que no sona

Allò que no sona

El Josep Maria Ubach ens parla avui per tancar la temporada d'una excel.lent banda. Concretament, parlem de "El Gran Combo de Puerto Rico", coneguts també com "La Universidad de la Salsa". Un dels grups més coneguts de l'Amèrica llatina amb el gran Rafael Ithier al capdavant. Un grup que va nèixer el maig de 1962 i que encara funciona.

AND-Jazz

AND-Jazz

Ens visita el Josep Maria Ubach que aquest passat estiu va passar molt bones estones al festival de jazz de Marciac (França). El fet d'anar-hi acreditat com a col.laborador d'RNA li va permetre conèixer interioritats fins ara desconegudes de tot plegat. Avui ens en farà un primer tastet amb l'actuació vibrant de Wynton Marsalis i de Cécile McLorin.