MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 26º

El Temps Darrera previsió

Ara i Aquí

Ara i Aquí: Advocats

L’Ara i Aquí engega la dissetena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert

La importància dels acords parasocials

La importància dels acords parasocials

Un nou capítol de l'espai que fem amb la col·laboració del Col·legi d'Advocats d'Andorra. la Núria Vila ha comentat avui la especial import`qancia que tenen els anomenats acords parasocials quan es crea una societat.

Les conseqüències econòmiques del vincle matrimonial

Les conseqüències econòmiques del vincle matrimonial

La Maite Bourgeaud ens ha explicat avui quines són les conseqüències jurídiquesde l'elecció del règim matrimonial. A més, proposa que caldria fer obligatòria una consulta de franc a un professional sobre l'abast de l'elecció i les repercusions del mateix.

Els diferents àmbits jurisdiccionals a Andorra

Els diferents àmbits jurisdiccionals a Andorra

A la secció que fem amb la col·laboració del Col·legi d'Advocats d'Andorra, el Jordi Segura ens ha explicart el ventall de processos jurisdiccionals que hi ha al país i les diferents instàncies en cada un d'ells.

En defensa d'un interès superior

En defensa d'un interès superior

L'Esther Domínguez ha estat avui la lletrada que ha participat a l'espai que fem amb la col·laboració del Col·legi d'advocats d'Andorra. El tema tractat ha estat la protecció jurídica del menor.

El que comporta ser un 'Estat de dret'

El que comporta ser un 'Estat de dret'

La Cristina Madrigal ha dedicat avui l'espai que fem en col·laboració del Col·legi d'Advocats d'Andorra a diverses reflexions que deriven del concepte "estat de dret".

Les execucions en els afers civils

Les execucions en els afers civils

A l'espai que oferim amb la col·laboració del Col·legi d'Advocats d'Andorra, la Bibiana Rossa comentat detalls del procès d'execucions de sentències d'afers civils

La sostracció internacional de menors

La sostracció internacional de menors

Hem tingut cita avui amb l'espai que fem en col·laboració amb el Col·legi d'Advocats d'Andorra. La Sílvia Estrada ens ha parlat avui sobre la convenció de La Haia sobre sostracció de menors, creat el 25 d'octubre de 1980. Andorra va votar l'adhesió al conveni a final de 2010 i va publicar al BOPA la mateixa a inici de 2011.

La sostracció internacional de menors (segona part)

La sostracció internacional de menors (segona part)

Hem completat el capítol sobre tots els aspectes que envolten la sostracció internacionals de menors que ens va plantejar la Sílvia Estrada, a l'espai que fem amb la col·laboració del Col·legi d'Advocats d'Andorra. El conveni regulador és  de 25 d'octubre de 1980 i es va redactar a la Haia. Andorra el va votar el 2010 i va ser publicat al BOPa el 2011.

Els accidents de trànsit

Els accidents de trànsit

Hem tingut avui nova cita amb l'espai que us presentem en col·laboració amb el Col·legi d'Advocats d'Andorra. Avui, la Cristina Blanquer ens ha parlat dels accidents de trànsit.

La violència de gènere

La violència de gènere

Amb l'advocada Eva López hem parlat avui de la violència de gènere i la seva regulació legal, diferències amb la violència domèstica, així com el suport a les víctimes a partir del protocol integral establert. Ha estat la temàtica tractada a l'espai que fem en col·laboració amb el Col·legi d'Advocats d'Andorra.

La propietat intel·lectual

La propietat intel·lectual

A l'espai que fem en col·laboració amb el Col·legi d'Advocats d'Andorra ens ha visitat avui l'Ester Peralba. Ens ha  parlat del concepte 'propietat intel·lectual'.

Gent, importacions, sobirania i reformes constitucionals

Gent, importacions, sobirania i reformes constitucionals

A l'espai que fem en col·laboració amb el Col·legi d'Advocats d'Andorra, Manuel Pujadas ha parlat del concepte 'gent importada' que va utilitzar el copríncep Vives fa pocs dies. També hem analitzat aspectes referents a la possible despenalització de l'avortament i a la possibilitat de canvis constitucionals.

Rols assignats

Rols assignats

La degana del Col·legi d'Advocats d'Andorra, Sophie Bellocq, ens ha parlat avui del rol de l'advocat davant la Justícia i del rol del col·legi. a més, li hem plantejat tres temes d'actualitat.

Els judicis orals en les causes penals

Els judicis orals en les causes penals

A l'espai que fem en col·laboració amb el Col·legi d'Advocats d'Andorra, hem rebut avui el Jordi Segura. Ha parlat del judici oral en les causes penals. Hem fet paral·lelismes entre el sistema andorrtà, i algún cas d'actualitat, molt mediàtic, que s'està jutjant ara al Tribunal Suprem espanyol.

Una veu d'expert

Una veu d'expert

Nova cita amb la secció que desenvolupem amb la col·laboració del Col·legi d'Advocats d'Andorra. Avui hem parlat de temes de caire laboral amb el Xavier López, un advocat que dedica a aquesta brança del dret la major part de la seva feina professional.

Les segones residències

Les segones residències

A l'espai que fem amb la col·laboració del Col·legi d'Advocats d'Andorra, hem parlat avui amb la Núria Vila i la Carlota Pastora, sobre els condicionants legals de les segones residències.

Justícia ràpida

Justícia ràpida

Hem tancat la temporada de l'espai que fem amb la col·laboració del Col·legi d'Advocats d'Andorra amb el Marc Maestre. Ens situem en el Codi de procediment penal, articles 163 i següents, que parlen de l'ordenança penal.