MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 26º

El Temps Darrera previsió

Ara i Aquí

Ara i Aquí: La nostra ment

L’Ara i Aquí engega la dissetena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert

L'abast d'actuació de la neuropsicologia

L'abast d'actuació de la neuropsicologia

La Sara Espot, col·laboradora de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, ens ha explicat a l'espai 'La nostra ment', l'abast de la seva especialitat, la neuropsicologia.

La pregunta del milió

La pregunta del milió

Amb l'Arnau López, de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, hem parlat avui del concepte indentitat. L'Arnau considera que és molt important poder respondre la pregunta: qui sòc jo?

La mirada positiva de Martin Seligman

La mirada positiva de Martin Seligman

Amb el Marc Corral, de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, hem parlat avui de les bases psicològiques de la depressió, de l'optimisme i de la felicitat a partir de les investigacions del psicòleg nordamericà Martin Seligman, que és el pioner en la seva investigació científica.

Emoció, pauta de pensament i conducta

Emoció, pauta de pensament i conducta

Amb el Marc Corral, de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, hem continuat parlant dels treballs de Martin Seligman sobre l'optimisme. I us hem proposarat fer un test. hem parlat del triangle emoció-pauta de pensament-conducta.

El drama de l'assetjament escolar

El drama de l'assetjament escolar

Hem ofert avui el primer espai 'La nostra ment' de la temporada, amb els professionals de NiIVI Centre d'Atenció Psicològica. L'Helena Mas ens ha parlat avui de tot el que envolta el bullying, el drama de l'assetjament escolar.

La publicitat de la propaganda

La publicitat de la propaganda

A l'espai 'La nostra ment', l'Arnau López, de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, ha desenvolupat el concepte 'enginyeria social'.

El binomi adolescents-cànnabis

El binomi adolescents-cànnabis

La Dra. Dolors Espin, de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, especialitzada en drogodependències, ens ha parlat avui dela adolescens i el cànnabis.

El binomi adolescents-cànnabis (i 2)

El binomi adolescents-cànnabis (i 2)

La Dra. Dolors Espín, de l'equip de NIVi Centre d'Atenció Psicològica, especialista en drogoependències, ha completat el capítol dedicat als adolescents i el cànnabis, amb la companyia del psicòleg Arnau López.

Quan van mal dades

Quan van mal dades

La Marta Compte, de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, ens ha parlat avui del concepte 'resiliència', la capacitat de l'èsser humà d'adaptar-se a les circumstàncies adverses.

La psicologia forense

La psicologia forense

La Meritxell Camp, de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, ens ha parlat avui del concepte 'psicologia forense' a l'espai de 'La nostra ment'

La cara B del Nadal

La cara B del Nadal

Molt interessant el comentari de l'Helena Mas, de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, sobre el que hem anomenat 'la cara B del Nadal'. No tothom viu les festes amb una explosió d'alegria, sinço més aviat el contrari, per motius molt diversos.

El dol perinatal

El dol perinatal

La Sílvia Palau, de NIVI Centre d'Atenció Psicológica, ha parlat avui de com s'ha d'abordar el dol perinatal, la pèrdua d'un nadó just després de nèixer o d'un fetus quan un embaràs no és viable.

Uns transtorns amb múltiples derivacions

Uns transtorns amb múltiples derivacions

La Dra. Rosamaria Bruni, neuropsiquiatra infantil i col·laboradora de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, ens ha parlat avui dels transtorns de la comunicació en infants. Una temàtica molt interessant que obre el camí a moltíssimes derivacions en temes d'aprenentatge, maduració, etc.

Vincles i emocions

Vincles i emocions

La Marta Compte, de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, ha analitzat avui en quina mesura el vincles afectius durant la infància poden condicionar les nostres relacions afectives d'adults

Educació emocional i benestar

Educació emocional i benestar

A l'espai 'La nostra ment', amb la Meritxell Camp i l'Alexandra Torralba, de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, parlem de benestar i gestió de les emocions, a partir d'uns tallers sobre educació emocional i benestar.

Tinc una addicció?

Tinc una addicció?

Tinc una adicció? Nocions bàsiques per detectar-les. Ho comentem en uns instants amb la Dra. Dolors Espín i el psicòleg Marc Corral, de NIVI Centre d'Atenció Psicològica.

Tinc una addicció? (i 2)

Tinc una addicció? (i 2)

Hem rebut de nou la Dra. Dolors Espín, especialista en drogodependències, i el psicòleg Marc Corral, de NIVI Centre d'Atenció Psicològica. Hem completat l'espai iniciat en la darrera visita que ens van fer i que portava per títol "Tinc una addicció?". Hem engegat parlant de la vàlua de la voluntat i del plantejament de tractaments possibles.

Tots remant en la mateixa direcció

Tots remant en la mateixa direcció

Amb la Meritxell Camp i la Nora Pérez, de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, hem valorat avui la necessitat d'un abordatge sistèmic per intentar solucionar els eventuals problemes psicològics de la canalla.

Puc desfer-me del passat?

Puc desfer-me del passat?

La Marta Compte, de NIVI Centre d'Atenció Psicològica, ens ha parlat avui de com el passat interfereix en el present. Ha volgut anomenar la xerrada "Puc desfer-me del meu passat?"