MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 19º

El Temps Darrera previsió

Ara i Aquí

Ara i Aquí: L'apunt

L’Ara i Aquí engega la dissetena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert

Setmana laboral de quatre dies o jornades més curtes?

Setmana laboral de quatre dies o jornades més curtes?

Treballar menys pel mateix sou pot sonar a utopia, però la realitat és que aquesta fórmula està arribant a la taula debat en els centres de decisió política i econòmica. Setmanes laborals de quatre dies? Jornada diària de sis hores? Majors períodes de vacances? Ha estat el temad e l'Apunt de la Viviana Besolí, a partir d'un molt interessant article del suplement Vivo de La Vanguardia.

Cosmètica hipoalergènica

Cosmètica hipoalergènica

No tots els productes cosmètics estan igualment indicats per a tot tipus de pell, i cal tenir especial cura perquè molts poden no ser-nos beneficiosos, i fins i tot produir-nos al·lèrgia. de la cosmètica hipoalergènica n'ha parlat avui l'Apunt de la Viviana Besolí, extret d'un article del portal Infosalus.

La millor cuinera del món de 2019

La millor cuinera del món de 2019

Daniela Soto-Innes, la jove cuinera que hi ha darrere dels restaurants Cosme i Atla, de Nova York, és la millor cuinera del món del 2019 segons la revista britànica Restaurant. Amb 28 anys, és la cuinera més jove que ha guanyat aquest premi. ha estat el tema de l'Apunt d'avui, a partir d'una notícia del portal 3-24.

23 milions de nenes menys

23 milions de nenes menys

L'avortament selectiu segons el sexe ha provocat que des del 1970 hagin nascut al món 23 milions menys de nenes. Aquesta és l'estimació d'un estudi publicat a la revista "PNAS" per quatre investigadors, encapçalats per Fengqing Chao, de la Universitat Nacional de Singapur. Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana Besolí d'avui.

Tresors ocults

Tresors ocults

La Viviana Besolí ens ha  portat avui un Apunt que parla de deu atraccions turístiques ocultes que hauriem de visitar per Europa. Són tresors poc coneguts però molt apreciats en les principals ciutats europees.

L'art de fer bé la maleta

L'art de fer bé la maleta

Saber disposar i ubicar cada cosa al seu lloc en una maleta és un art que també s'aprèn. D'aquest tema, extret del suplement Vivo de La Vanguardia, n'hem parlat a l'Apunt de la Viviana Besolí d'avui.

I tot neix l'any 1991

I tot neix l'any 1991

Segons la revista Forbes, especialitzada en classificacions de mil coses, la ciutat més divertida del món és la capital de Geòrgia, Tiflis. Ha estat avui l'Apunt de la Viviana Besolí, extret d'un article de La Vanguardia.

La Terra afronta l'amenaça d'extinció d'un milió d'espècies

La Terra afronta l'amenaça d'extinció d'un milió d'espècies

La destrucció d'espècies s'està produint a una velocitat mai vista durant la història humana i això amenaça la seguretat, l'economia i la subsistència de tothom. Aquest seria el resum bàsic de l'informe que aquest dilluns ha fet públic l'IPBES, acrònim en anglès de la Plataforma Intergovernamental de Ciència i Política sobre Biodiversitat i Serveis dels Ecosistemes). Ha esatt el tema de l?apunt de la Viviana, extret del portal 3-24.

Ni de Mars, ni de Venus

Ni de Mars, ni de Venus

L'Apunt de la Viviana. Els estudis que han trobat diferències cerebrals entre sexes es basen en mostres petites i anàlisis errònies. Els estereotips inculcats des de la infància expliquen les diferències de comportament més comuns entre homes i dones.

"Només has de saber una cosa: que pots aprendre qualsevol cosa"

"Només has de saber una cosa: que pots aprendre qualsevol cosa"

Salman Khane el matemàtic i enginyer nord americà, guardonat amb el Premi Princesa d'Astúries de cooperació internacional per la Khan Academy. Una plataforma en xarxa sense ànim de lucre i d'accés gratuït, proporciona coneixement, classes i material pedagògic a més de 60 milions de persones a 190 països del món.

L'escorça s'esquinça

L'escorça s'esquinça

Un grup d'investigadors ha identificat el que podria ser el primer indici de ruptura de l'escorça terrestre a l'Atlàntic, davant de la costa de Portugal. Segons els científics, aquest fenomen explicaria dos episodis sísmics que van tenir lloc a Portugal i que els geòlegs porten dècades estudiant: el gran terratrèmol de Lisboa de 1755, que va poder acabar amb la vida de fins a 100.000 persones -segons estimacions-, i el sisme de cap de San Vicente a 1969. Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana Besolí.

Blue moon

Blue moon

L’home més ric del món, Jeff Bezos, cap d’Amazon i de la companyia espacial Blue Origin, va revelar fa pocs dies un projecte de vehicle d’allunatge que vol desplegar per transportar material i potser humans al pol sud de la Lluna d’aquí al 2024. ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana Besolí, a partir d'un article de El Periódico de Catalunya.

Càrregues amb sentit comú

Càrregues amb sentit comú

La Viviana Besolí, a partir d'un article de La Vanguardia, ha fet avui el seu Apunt. Tractava sobre la manera més correcta de carregar el mòbil i optmitzar la bateria.

Sant Francisco posa límits a la tecnologia

Sant Francisco posa límits a la tecnologia

L'Ajuntament de San Francisco ha prohibit l'ús de la tecnologia de reconeixement facial als policies locals i a les autoritats del transport. Consideren que aquesta tecnologia no és fiable, especialment amb la gent amb pell fosca i les dones, ja que és en aquests col·lectius on aquesta tecnologia té més errors. Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana besolí, a partir d'un article del portal 3-24.

És metàlic, però és carot

És metàlic, però és carot

Jeff Koons, l'artista de pop art americà, s'ha tornat a convertir en el creador viu pel qual més es paga. Koons, famós per fer unes escultures inflables i brillants, ha vist com un dels seus conills s'enfilava fins al 81 milions d'euros en una subhasta a Christie's. El comprador haurà de pagar aquesta suma, tot i que el valor a l'hora que caigués el martell era de 70 milions. Els més d'onze milions que hi ha de diferència es deuen a les comissions i als impostos. Ha estat l'Apunt de la Viviana Besolí d'aquest matí.

El decàleg del desamor

El decàleg del desamor

Cada parella és un món i la comunicació entre els seus membres depèn molt de les habilitats socials de cada un d'ells: Avui hem recollit els deu motius més típics que acostumen a suscitar més conflictes i baralles, i de forma més recurrent. Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana Besolí, a partir d'un article del suplement Vivo, de La Vanguardia.

Huawei, prop de l'aturada tècnica

Huawei, prop de l'aturada tècnica

Les conseqüències de la signatura de l'ordre ejectiva de Donald Trump prohibint l'ús de la tecnologia de "adversaris estrangers" no s'ha fet esperar i Google ha suspès tots els seus negocis amb Huawei que requereixin de les transferències de maquinari i programari, segons fonts properes a la companyia. L'amenaça de Trump té ara un ajornament de tres mesos. La Viviana Besolí ha dedicat el seu Apunt a parlar de les conseqüències possibles  per als usuaris de la companyia.

Cuiner mediàtic en concurs de creditors

Cuiner mediàtic en concurs de creditors

Jamie Oliver ha anunciat l'inici d'un procés concursal de la seva cadena de restaurants 'Jamie s Italian', després d'invertir més de 14 milions d'euros de la seva fortuna per intentar reflotar-la. Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana Besolí d'avui

F de divendres

F de divendres

El moviment estudiantil 'Fridays for Future' contra el canvi climàtic sortirà als carrers de més de 1.429 ciutats de 114 països, un d'ells, Andorra, aquest proper divendres per exigir una acció mundial contra el canvi climàtic d'acord amb la "emergència" actual i en concret, a Europa per pressionar els polítics la setmana de les elecccions al Parlament Europeu. Ha estat el tema de la VIviana Besolí en el seu Apunt.

Rendiment universitari

Rendiment universitari

La Fundació CYD que mesura el rendiment de 73 universitats espanyoles (25 d'elles privades) ha tornat a situar Catalunya com la comunitat autònoma amb millor rendiment universitari global i que concentra a sis dels deu primers campus espanyols. Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana Besolí, en un article de La Vanguardia.