MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 26º

El Temps Darrera previsió

Ara i Aquí

Ara i Aquí: L'apunt

L’Ara i Aquí engega la dissetena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert

El decàleg del desamor

El decàleg del desamor

Cada parella és un món i la comunicació entre els seus membres depèn molt de les habilitats socials de cada un d'ells: Avui hem recollit els deu motius més típics que acostumen a suscitar més conflictes i baralles, i de forma més recurrent. Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana Besolí, a partir d'un article del suplement Vivo, de La Vanguardia.

Huawei, prop de l'aturada tècnica

Huawei, prop de l'aturada tècnica

Les conseqüències de la signatura de l'ordre ejectiva de Donald Trump prohibint l'ús de la tecnologia de "adversaris estrangers" no s'ha fet esperar i Google ha suspès tots els seus negocis amb Huawei que requereixin de les transferències de maquinari i programari, segons fonts properes a la companyia. L'amenaça de Trump té ara un ajornament de tres mesos. La Viviana Besolí ha dedicat el seu Apunt a parlar de les conseqüències possibles  per als usuaris de la companyia.

Cuiner mediàtic en concurs de creditors

Cuiner mediàtic en concurs de creditors

Jamie Oliver ha anunciat l'inici d'un procés concursal de la seva cadena de restaurants 'Jamie s Italian', després d'invertir més de 14 milions d'euros de la seva fortuna per intentar reflotar-la. Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana Besolí d'avui

F de divendres

F de divendres

El moviment estudiantil 'Fridays for Future' contra el canvi climàtic sortirà als carrers de més de 1.429 ciutats de 114 països, un d'ells, Andorra, aquest proper divendres per exigir una acció mundial contra el canvi climàtic d'acord amb la "emergència" actual i en concret, a Europa per pressionar els polítics la setmana de les elecccions al Parlament Europeu. Ha estat el tema de la VIviana Besolí en el seu Apunt.

Rendiment universitari

Rendiment universitari

La Fundació CYD que mesura el rendiment de 73 universitats espanyoles (25 d'elles privades) ha tornat a situar Catalunya com la comunitat autònoma amb millor rendiment universitari global i que concentra a sis dels deu primers campus espanyols. Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana Besolí, en un article de La Vanguardia.

Reconeixement de noves malalties

Reconeixement de noves malalties

Estar cremat per la feina o ser addicte als videojocs seran oficialment malalties a partir de l'1 de gener del 2022. Així ho ha acordat l'Organització Mundial de la Salut en l'assemblea que ha celebrat a Ginebra. Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana Besolí, a partir d'un article del portal 3-24.

Rius sobremedicats

Rius sobremedicats

Les aigües de molts dels rius que transcorren prop de les grans ciutats del món contenen quantitats d'antibiòtics que superen fins a 300 vegades els nivells considerats "segurs" pels experts, segons un estudi liderat per investigadors de la Universitat de York (Regne Unit). Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana Besollí, a partir d'un article de La Vanguardia.

Free From Plastic Packaging

Free From Plastic Packaging

Barcelona ha acollit aquests dies la primera fira dedicada als envasos lliures de plàstic. Batejada com Free From Plastic Packaging ("lliure d'embalatges de plàstic"), es vol convertir en la referència europea de les alternatives als envasos d'aquest material. Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana Besolí, a partir d'un article del portal 3-24.

Els motius dels déjà vu

Els motius dels déjà vu

Els d'ejà vu representen el que en medicina es coneix com una 'paramnèsia' o alteració de la memòria, que es caracteriza per la distorsió dels records. Ha estat el tema d'avui de l'Apunt de la Viviana Besolí, a partir d'un article del portal Infosalus.

I què faig en cas d'overbooking?

I què faig en cas d'overbooking?

El nostre vol té overbooking quan l'aerolínia ha venut més seients dels disponibles. La solució, encara que senzilla, és realment perversa: algun dels passatgers s'haurà de quedar a terra. És una pràctica legal que es fonamenta en raons comercials. Les possibilitats que tens si et trobes en un cas d'aquests han estat el tema de l'Apunt de la Viviana Besolí.

Discriminacions  diverses

Discriminacions diverses

Dues informacions sovbre discriminacions, un de caire rqacial, i l'altre de gènere, han estat el tema de l'Apunt de la Viviana Besolí.

"Respiro però no visc".

"Respiro però no visc".

Ha mort una holandesa que va demanar l'eutanàsia pel trauma d'una violació i l'hi van denegar. Una jove que dels 11 als 14 anys va ser víctima de diverses agressions sexuals que li van provocar estrès posttraumàtic i anorèxia. ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana Besolí d'aquest dijous.

Educació a la xarxa

Educació a la xarxa

Victòria Turk, autora de Digital Etiquette (Ebury Press) afirma en la seva obra que la revolució digital ens ha aportat una gran sensació de proximitat i familiaritat amb els altres, ja que amb només uns clics podem parlar amb qualsevol persona, fins i tot flirtejar o enamorar-nos; encara que de la mateixa manera, només uns clics ens separen d'engantxar-nos en una batalla campal a Twitter amb qualsevol estrany. Ha estat el tema de fons de l'Apunt que avui ha fet la Viviana Besolí.

Més és menys

Més és menys

Treballar menys hores és més productiu, segons l'OCDE. Un estudi sobre productivitat demostra que la riquesa que genera cada empleat per hora treballada és més gran en països més rics. ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana Besolí.

Rendes i vacunes

Rendes i vacunes

La desconfiança dels ciutadans amb les vacunes és superior a Europa i als Estats Units que a la resta del món. Així ho revela un estudi sobre actituds cap a la salut i la ciència que s'ha presentat aquest dimecres a Londres, que conclou que 8 de cada 10 ciutadans del planeta consideren "segures" i "eficients" les vacunes. Ha estat el tema de l'Apunt de la Viviana Besolí, a partir d'un article del portal 3-24.

Pas endavant de Google

Pas endavant de Google

Google fa un pas endavant per llançar pel seu compte el seu propi servei de missatgeria instantània que faci front a d'altres aplicacions com WhatsApp i Telegram. ha estat el tema de l?Apunt de la Viviana Besolí, a partit d'un article de El País.

Viure sense temps

Viure sense temps

Sommarøy, l'illa noruega que vol abolir el temps. Els 321 habitants censats d'aquesta illa del cercle polar àrtic volen que sigui declarada "zona lliure de temps". Ha estat el tema de l?Apunt de la Viviana Besolí, a partir d'un article del portal 3-24.

El número 1, a Menton

El número 1, a Menton

 El nou restaurant número 1 del món, el MIrazur, segons la revista 'Restaurant', està situat a Menton, a l'extrem més oriental de la Costa Blava, té tres estrelles Michelin i el dirigeix el xef argentí Mauro Colagreco.

Qatar Airways guanya  l'Oscar de l'aviació

Qatar Airways guanya l'Oscar de l'aviació

LaViviana Besolí ens ha fet una repassada a l'Apunt a les deu millors aerolínies del món en 2019. Qatar Airways es la gran triunfadora de los premios Skytrax World Airline Awards, los Oscar de la aviación anunciados en París. 

Ja no cal contar ovelles

Ja no cal contar ovelles

La Viviana ens ha parlat del sistema ASMR, una de les possibles vies per solucionar el problema de l'insomni. Hem extret l'Apunt de la Viviana Besolí d'un article del suplement Cribeo del diari La Vanguardia.