MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 29º

El Temps Darrera previsió

Ara i Aquí

Ara i Aquí: Parlem-ne

L’Ara i Aquí engega la dissetena temporada als matins de RNA renovant el compromís d’oferir ràdio de proximitat i amb vocació i convicció de servei públic. Compromís que es plasma en la voluntat de compartir quatre hores diàries al servei de l’oient amb informació, opinió, entreteniment, seccions, actualitat, convidats, col·laboradors, etc. Fidels al nom del programa, estarem pendents a tots el que passa “Ara”, en el nostre entorn temporal, i “Aquí”, situant Andorra com a eix central d’interès. Arrencarem al punt de les 8h amb un tram dedicat a la informació i els serveis, fins a les 9,30h, quan ens prendrem “El Cafè de l’Ara i Aquí”, l’espai amb entrevistes i tertúlies amb protagonistes d’actualitat. I després, un munt de possibilitats amb experts en temes de caire molt divers, fins el punt del migdia.

Pàgina de Facebook       Perfil de Twitter      E-mail: araiaqui@rtva.ad     Telf: (+376) 873 777

Un equip, al vostre servei, Ara i Aquí...

Direcció i presentació: Àlex Lliteras    Producció: Viviana Besolí    Control de so: David Carmona   Redacció: Òscar Royo i Xavier Albert

Parlem-ne: reflexió i desenvolupament

Parlem-ne: reflexió i desenvolupament

Avui hem estrenat un espai amb el filòsof David R. Murias. Li diem "Parlem-ne", i és un espai on el que volem és obrir-nos ala reflexió i a les possibililtats del desenvolupament humà.

Cal que tanquem els cicles vitals i que n'obrim de nous

Cal que tanquem els cicles vitals i que n'obrim de nous

El David Murias, el nostre filòsof col·laborador, ha compartit amb tots un nou capítol de l'espai "Parlem-ne", la secció de reflexió i desenvolupament humà. Hem parlat dels cicles vitals, de Freud, del funcionament de l'ordinador mental i del projecte de teatre de consciència.

La vàlua de l'autoestima

La vàlua de l'autoestima

El David Murias, el nostre filòsof de capçalera, ha centrat avui la secció 'Parlem-ne' en la paraula "autoestima". A més, hem comentat el debut  d'IluminAND, que celebra la segona cita el 22 de febrer amb "Les dues cares de l'amor".

L'adolescència i la seva realitat

L'adolescència i la seva realitat

L’etapa de l’adolescència, els problemes que tenen els adolescents actualment, la relació amb els pares, i el paper dels adolescents a la nostra societat. han estat alguns dels temes que avui el filòsof David Murias ha tractat a l'espai 'Parlem-ne'.

Ens ajuda o ens esclavitza?

Ens ajuda o ens esclavitza?

Amb el filòsof David Murias hem parlat avui de la tecnologia i la intel.ligència artificial. Un ajut o un esclavatge? Com afecta a la nostra felicitat i benestar individual, i a les relacions que tenim amb l'entorn?

El concepte 'felicitat'

El concepte 'felicitat'

Què és la felicitat? Què diu la ciencia i el coneixement ancestral sobre la felicitat? Es tem preparats per ser feliços en aquest món? Pautes i consells per ser feliç, amb el filòsof David Murias.

Epictet i l'estoïcisme

Epictet i l'estoïcisme

Nou enfocament de l'espai de filosofia del David Murias. Enguany li direm Filosofia pràctica per avui. En el primer capítol ens ha explicat com va nèixer el corrent de l'estoïcisme i qui va ser Epictet, un dels seus seguidors més destacats.

Epicur i la recerca del plaer

Epicur i la recerca del plaer

A l'espai de Filosofia pràctica d'avui amb el David Murias, el nostre filòsof de capçalera, ens hem situat en el segle III aC. Hem parlar d'Epicur, de l'hedonisme i de la recerca del plaer i la felicitat.

Religiós, revolucionari i filòsof-mag

Religiós, revolucionari i filòsof-mag

A menys d'una setmana per Nadal, el David Murias, el nostre filòsof de capçalera, ens ha volgut parlar de la figura Jesucrist a l'espai de Filosofia pràctica. Ho hem abordat des d'un triple vessant, religiós, revolucionari social i filosof-mag, com diversos auitors s'han acostat a la figura.

La condició humana, Fromm i l'escola de Frankfurt

La condició humana, Fromm i l'escola de Frankfurt

Hem tancat el programa amb reflexions sobre la condició humana en el món actual. Són les que el filòsof David Murias ens ha portat de la mà dels pensaments i les publicacions principals del psicoanalista i filòsof humanista alemany Erich Fromm i d'altres membres de l'anomenada Escola de Frankfurt.

El pare del superhome

El pare del superhome

El vitalisme, la llibertat individual i el concepte del 'superhome' són tres de les característiques del pensament del filòsof alemany Friedrich Nietzsche, un dels referents del pensament del XIX. En parlem amb el DAVID Murias "filósofo"

Voltaire i la raó històrica

Voltaire i la raó històrica

Amb el fiòsof David Murias avui ens hem fixat en la figura i el pensament de François-Marie Arouet, més conegut com a Voltaire, un dels principals representants de la Il·lustració, que va enfatitzar el poder de la raó humana al llarg de la història.

Carl Jung, molt més que un filòsof

Carl Jung, molt més que un filòsof

Psicòleg, psiquiatra, psicoanalista, filòsof i pensador clau en el desenvolupament de l’estudi de la psique humana. Avui el David Murias ens ha parlat del suís Carl Gustav Jung a l'espai de 'Filosofia pràctica'. A més, hem recordat una activitat 'Divendres de canvi', sobre "L'èsser humà i les emocions" que es farpà el divendres, 17 de maig, a dos quarts de 9 del vespre, a la sala d'actes del comú d'Escaldes-Engordany.

Margaret Mead, pionera del moviment feminista

Margaret Mead, pionera del moviment feminista

A l'espai de 'Filosofia pràctica', el David Murias ens ha parlat avui de l'antropòloga, poetesa i filòsofa nordamericana Margaret Mead (1901-1978). Va ser tot un referent pel moviment d'alliberament feminista, a banda de la precursora en la utilizació del concepte 'gènere', àmpliamente utilizat més tard.