MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 23º

El Temps Darrera previsió

Les coses de la Martina

Les coses de la Martina: Primera temporada

Les coses de la Martina és la primera sèrie d'animació infantil produïda íntegrament per RTVA. És una creació del Club Piolet i s'ha estrenat amb motiu del programa 3.500. 

La Martina és una nena de 5 anys curiosa i activa,  i amb ella viurem aventures de tot tipus amb l'objectiu de transmetre valor fonamentals per l'educació dels infants com l'amistat, la solidaritat, la responsabilitat i la seguretat en un mateix. 

També ens dona consells d'estalvi energètic amb el Pau Pampalluga, de FEDA, i ens explica com actuar davant casos de risc amb el Vallineu, la mascota de Protecció Civil. 

Les coses de la Martina capítol 5 - Excursió per la cuina

Les coses de la Martina capítol 5 - Excursió per la cuina

La Martina està fent els deures quan el seu pare li demana si ha vist la tisora de la cuina perquè ha de tallar un pollastre i no les troba. La Martina, a qui el seu pare sempre l'ajuda en tot, pensa que és un bon moment per ser ella qui l'ajudi. Es fa petita i per art de màgia apareix sobre el marbre de la cuina disposada a escorcollar tots els racons per torbar la tisora. Es fica al tenebrós armari de les olles, les paelles i les cassoles, i s'escapa d'una olla que la vol cuinar. També parla amb els culleres, que estan tristes perquè se senten abandonades, i elles la posen sobre la pista d'on és la tisora. 

Les coses de la Martina capítol 6 - Sóc com sóc

Les coses de la Martina capítol 6 - Sóc com sóc

La Martina està amoïnada perquè una nena de l’escola se’n riu de la seva roba perquè diu que és molt lletja i no se la vol posar més. La seva mare li diu que l’important no és el que pensin els altres sinó que estigui contenta i sigui ella mateixa. Tot i això, la Martina decideix anar de botigues per buscar un nou look, però res no li acaba de convèncer. Mentre mira i remira comença parlar amb un maniquí que li explica que preferiria ser autèntic abans de portar la roba més maca del món. La Martina l’ajuda i s’adona que és més important ser un mateix. 

Les coses de la Martina capítol 7 - Una flor trista

Les coses de la Martina capítol 7 - Una flor trista

La Martina havia tornat de l'escola i tenia deures, però no li venia de gust fer-los, preferia ajudar la seva mare. Ella i el pare estaven fent coses de grans i li van demanar a la Martina que passegés al Fosquet. La Martina, emmurriada, volia ser gran per fer el que volgués. Finalment va sortir amb el Fosquet perquè el gos fes pipi i es van trobar amb una flor trista. Una padrina que estava fent un ram no l'havia escollit i creia que era lletja i no feia bona olor. La Martina va decidir ajudar-la i demostrar-li que servia per fer coses més importants per la natura. 

Les coses de la Martina capítol 8 - Un vell amic

Les coses de la Martina capítol 8 - Un vell amic

El pare de la Martina vol decorar un raconet de casa... La Martina, com se l'estima molt, té la idea de fer-li una sorpresa i regalar-li alguna cosa molt especial. De sobte, la Martina recorda aquella botiga que tant li agrada. Està convençuda que hi trobarà el regal adequat! Ben atenta a tot el que l'envolta, la Martina s'endinsa per racons plens de meravelles! Entre espelmes, gerros i altres coses, remena fins descobrir un objecte molt especial que de ben segur enamorarà el seu pare…

Les coses de la Martina capítol 9 - Em canvio de casa

Les coses de la Martina capítol 9 - Em canvio de casa

A la Martina li ve molt de gust tenir una peixera plena de peixos de colors, però la seva mare li diu que als peixos els hi agrada més viure en llibertat al riu o al mar. Així que la Martina decideix que si no pot tenir una peixera, serà ella la que anirà a viure sota l’aigua. Es construeix un submarí i s’emporta al Marronet i les coses que necessita. Però l’aventura de la Martina no acaba com ella espera. Jugant a la vora del riu es troba una granota que li fa entendre que és millor que tothom visqui on li vingui de gust, sense peixeres i sense gàbies.

Les coses de la Martina capítol 10 - Una petita gran nena

Les coses de la Martina capítol 10 - Una petita gran nena

La Martina torna de l’escola amoïnada perquè és la més baixeta de la classe. El pare intenta consolar-la però la Martina no ho veu gens clar i vol mesurar-se. Va a buscar la capsa de fils, on hi ha una cinta mètrica, però la nit havia estat mogida i tothom dormia. La Martina els desperta i es munta un gran xivarri. Descobreix que les agulles i el coixinet s’havien enfadat. La Martina els ajuda a solucionar el problema i ells, a canvi, li fan entendre que l’alçada no importa si ets feliç. 

Les coses de la Martina capítol 11 - Viatge a la foscor

Les coses de la Martina capítol 11 - Viatge a la foscor

La Martina va a ficar-se al llit però no vol apagar el llum perquè li fa por. Quan finalment l'apaga perquè li diu la mare, de seguida encén una llanterna, enfoca al seu voltant i veu alguna cosa que es mou. S'espanta molt però necessita saber què és el que s'ha mogut o no podrà dormir. Surt del llit i se'n va a inspeccionar. De sobte, tot es converteix en un lloc inhòspit que no s'assembla gens a la seva habitació i darrere una planta es troba amb algú amagat que sembla espantat. Qui serà?

 

Les coses de la Martina capítol 12 - A la recerca del tresor

Les coses de la Martina capítol 12 - A la recerca del tresor

La Martina llegeix que  on acaba l'arc de Sant Martí hi ha una olla d'or enterrada, però no s'ho acaba de creure. Llavors, la seva mare li explica que una vegada va trobar un tresor. La Martina obre els ulls com taronges i escolta la història de la seva mare, que quan era petita va descobrir un bosc de vidre i un de foc bastant peculiars. 

Les coses de la Martina capítol 13 - Melodies

Les coses de la Martina capítol 13 - Melodies

La Martina ha fet un dibuix però no li agrada com ha quedat. El Marronet li ofefeix ajuda però ella prefereix buscar un lloc per inspirar-se i va a una botiga de música on viu una harmònica amiga seva. Estan a punt de començar una festa i la Martina s'hi apunta, però troba a faltar una guitarra que amenitzi la vetllada. A la botiga n'hi ha una però no pot tocar perquè és muda. La Martina s'hi apropa i descobreix què li passa.  

Les coses de la Martina capítol 15 - Un llapis atemorit

Les coses de la Martina capítol 15 - Un llapis atemorit

La Martina té ganes de fer un dibuix però no troba el llapis enlloc i els pares tampoc no l'han vist.  Comença a buscar-lo per tots els calaixos de l'escriptori i pregunta als seus amics els colors. Esbrina que el llapis està amagat perquè s'ha quedat sense punta i no vol que el trobi la maquineta. El llapis té una por terrible a que li facin punta perquè es va fent petit i no vol desaparèixer. Però la Martina, com sempre, troba la solució i aconsegueix fer molts dibuixos treballant en equip.

Les coses de la Martina capítol 16 - Nous amics

Les coses de la Martina capítol 16 - Nous amics

Era mitja tarda i la Martina tenia un rau rau a la panxa que la feia estar inquieta…. Amb la seva màgia es fa petita i busca un bon berenar. Tot passejant per la cuina, entre fruites i hortalisses la Martina es troba amb un plàtan trist i enyorat. Tots dos inicien un viatge al supermercat per trobar-hi nous amics!

Les coses de la Martina capítol 17 -  L'ós torna al bosc

Les coses de la Martina capítol 17 - L'ós torna al bosc

La Martina i el Marronet s'han enfadat perquè no es posen d'acord en què jugar: llegir un conte o jugar a la pilota. Sempre els costa posar-se d'acord i el Marronet està una mica tip. Així, amb l'empipada, decideix anar-se'n de casa de la Martina per viure al bosc. Després de moltes vegades de pujar arbres, saltar pedres i contemplar el paisatge, el Marronet es troba ben sol. Mentre, la Martina a casa el troba molt a faltar.

Les coses de la Martina capítol 18-  La Martina se'n va al cine

Les coses de la Martina capítol 18- La Martina se'n va al cine

És un diumenge a la tarda i la Martina està avorrida. Té ganes d'anar al cinema però ni el pare ni la mare poden, així que decideix anar-se'n sola. Ha triat una pel·li de dibuixos i seu al millor lloc per veure-la tranquil·lament. Després d'una estona, a la pantalla no hi apareix res i la Martina se'n va fins a la sala de màquines per saber què passa. Allà es troba amb un follet, que és l'encarregat de projectar la pel·lícula i busca nerviós els personatges de la pel·li, que han desaparegut. Llavors la Martina se n'adona que ha marxat sense avisar els pares, que estan molt preocupats. 

Les coses de la Martina capítol 19 -  Somiant

Les coses de la Martina capítol 19 - Somiant

És l'hora d'anar-se´n a dormir i la Martina vol somniar amb una casa gegant amb piscina i un parc d'atraccions al jardí. La mare li diu que els somnis només existeixen al món dels somnis, però la Martina espera que algun dia es facin realitat. Es fica al llit, s'adorm i somia que camina entre els núvols, salta d'un a l'altre i s'amaga. Però aquella nit de sobte alguna cosa interfereix en el seu somni. Són les lletres de les últimes pàgines d'un conte que llegeix cada dia el Fosquet: "L'arbre dels somnis". Però què hi fan aquestes lletres al somni de la Martina?

Les coses de la Martina capítol 20 - Juguem a imaginar

Les coses de la Martina capítol 20 - Juguem a imaginar

El Marronet i la Martina s'han passat el matí jugant i no saben què més fer. Han jugat amb totes les joguines i surten a buscar-ne de noves a un centre comercial. Passen per una llibreria i els surt al  pas un personatge misteriós i molt esverat , Està molt nerviós perquè un nen ha comprat un conte però ha perdut l'última pàgina i mai sabrà com acaba. És una tragèdia! Tots tres corren perquè, mentre la mare del nen tria una novel·la, tenen el temps just per trobar un bon final pel conte. Llegeixen llibres enormes, amb colors i desplegables, i fan un passadís amb tots ells per llegir-los tots. Però no troben el final que busquen i s'acaba el temps. Com ho faran?

Les coses de la Martina capítol 21- Vull volar

Les coses de la Martina capítol 21- Vull volar

El Marronet s'ha llevat amb una idea al cap: vol volar. La Martina es queda parada amb el somni del Marronet perquè és un ós i els óssos no volen i pensa que mai no ho aconseguirà. A la tarda, tot passejant el Fosquet es troba amb una pedra que està trista perquè vol anar fins el riu però no es pot moure. La Martina la fa rodolar fins anar a parar al fons del riu i fa el seu somni realitat. Això li fa pensat que fins i tot els somnis més difícils es poden fer realitat i potser pot ajudar el Marronet a volar. Com ho farà?

Les coses de la Martina capítol 22 - Anem a la Lluna

Les coses de la Martina capítol 22 - Anem a la Lluna

El Jordi prepara el dinar quan la Martina se li acosta i li diu: -Pare, vull anar a la Lluna. Vull viure una aventura inoblidable!- . El seu pare també desitjava fer un viatge tan interessant però li diu que s'haurà de conformar amb el parc. La Martina continua disposada a viure la seva aventura i recluta un bon equip d'astronautes: El Marronet, el Groguet i el Fosquet. Tots plegats pugen a una nau espacial, que comença a córrer, agafa velocitat i quan sembla que està a punt d'emprendre el vol...Res! No s'enlaira. La Martina insisteix en anar a la Lluna i decideix que si ella no hi pot anar. farà que la Lluna vingui.

Les coses de la Martina capítol 23 - Sóc un ós valent

Les coses de la Martina capítol 23 - Sóc un ós valent

El Marronet està llegint un conte però no se’l veu massa animat. La Martina sap que una cosa li passa. El Marronet li explica que un dels somnis de la seva vida és visitar la selva, però té por perquè està plena d'animals perillosos. Està atemorit però la Martina insisteix i el convenç de fer un viatge al cor de la selva salvatge. S'endinsen en un món ple de misteris. El Marronet està a punt de plorar mentre la Martina segueix endavant fins que de cop un estrepitós so fa trontollar tot el bosc. Sembla un animal molt gros i perillós. Una bestiola els adverteix, però comencen a buscar el monstre. Què passarà?

Les coses de la Martina capítol 24 - El drac del vent

Les coses de la Martina capítol 24 - El drac del vent

En l'últim capítol de Les coses de la Martina el Marronet té un problema: és un ós que no fa por, li explica a la Martina. La gent se li abraça quan el que li agradaria és fer por. La Martina decideix llavors fer-li un canvi d'imatge perquè sembli dolent i se'n van a una perruqueria. Però no hi troben ningú. De cop, uns rulos apareixen del no res demanant-los que els treguin d'allà. Estan atemorits pel terrorífic drac del vent, un monstre metàl·lic capaç d'atacar-te en qualsevol moment. Tots estan amagats en un cau per por al drac, però la Martina creu que no poden viure així i està decidida a enfrontar-se al monstre. 

 

35.173.234.169