/ 18º

El MoraBanc Andorra, inconsistent, ensopega a Burgos abans de la Copa (94-88)

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest dissabte la novena derrota de

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest dissabte la novena derrota de la temporada (12-9) a la Lliga Endesa al Coliseu de Burgos. El mal inici dels tricolor ja a remolc en el primer quart perdent d’onze punts i les concessions en el rebot acabarien passant factura en un partit que es decidiria en els últims minuts. Dejan Todorovic, MVP amb 21 punts i 24 de valoració.

Després de certificar la classificació per a la Copa en l’última jornada de la primera volta malgrat perdre a la pista del BAXI Manresa, des d’aleshores, el MoraBanc Andorra havia estat capaç de sumar per victòries tots els partits disputats a la Lliga Endesa contra Obradoiro, Baskonia i Estudiantes. Aquest dissabte, però, el conjunt tricolor s’ha retrobat amb la derrota just abans de posar rumb a la Copa del Rei de Màlaga.

Amb tots els jugadors a les ordres d’Ibon Navarro molts mesos després, el MoraBanc, poc intens i molt desencertat, començaria el partit a remolc. L’equip castellà, sense fer res de l’altre món, s’aprofitaria de les concessions i facilitats visitants en el rebot per jugar i anotar a plaer. Amb un 16-9 de sortida, després d’un temps mort d’Ibon Navarro, el tècnic basc buscaria la duresa interior de la mà de Tyson Pérez i Nacho Llovet però el San Pablo Burgos no faria més què ampliar les diferències arribant a tenir un màxim d’onze punts (25-14) amb gran protagonisme d’Earl Clark. 25-16 al final del primer quart. El MoraBanc, sempre a remolc, començaria el segon quart oferint unes millors sensacions. Més actiu en defensa i endollat en atac, l’equip del Principat despertaria amb els punts de Clevin Hannah, Diagne o Dejan Musli (33-29) però la feblesa andorrana sota la cistella permetent segones opcions a l’equip de Joan Peñarroya faria que San Pablo Burgos tornès a agafar una renda de deu punts (43-33) després d’un 10-4 de parcial. Al final, però, des del tir lliure, el MoraBanc arribaria viu al descans 47-41.

Però la millor versió del MoraBanc tornaria a aparèixer a l’inici de la segona meitat amb un 6-14 de sortida que deixaria els tricolor per davant en el marcador (53-55) després d’una esmaixada de Bandja Sy. De fet aquesta seria l’única vegada que el MoraBanc dominaria l’electrònic. A partir d’aleshores, amb un 64-63 des del tir lliure, una reacció local amb un 7-0 de parcial faria que l’equip de Joan Peñarroya encarés l’últim quart amb una petita renda (71-65). Sis punts de diferència que es convertirien en onze (82-71) però, contra les cordes, Dejan Todorovic sortiria al rescat anotant 13 dels seus 21 punts en aquest últim quart. El MoraBanc, sense baixar els braços en cap moment, tornaria a entrar en el partit (89-86) però ja seria massa tard. Els triples de Ferran Bassas i Vitor Benite deixarien el MoraBanc sense opcions (94-88).

La propera cita del MoraBanc Andorra arribarà divendres a les 19h en el partit de quarts de final de la Copa contra l’Iberostar Tenerife en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.